19:44 19.10.2021

У Тирасполі дорікають Кишиневу в фінансових проблемах "Шерифа", який наробив шуму в футбольній Лізі чемпіонів

2 хв читати
У Тирасполі дорікають Кишиневу в фінансових проблемах "Шерифа", який наробив шуму в футбольній Лізі чемпіонів

Лідер невизнаної республіки Придністров'я Вадим Красносельський закликав Кишинів до виконання раніше досягнутих домовленостей, повідомила прес-служба тираспольського лідера за підсумками його першої телефонної розмови з новим прем'єр-міністром Молдови Наталією Гаврилицею, яка відбулась у вівторок.

Красносельський стверджує, що Кишинів не виконує взяті на себе зобов'язання щодо пакету "Берлін+" - функціонуванні шкіл з викладанням румунською мовою на основі латинської графіки, телекомунікацій, сільськогосподарських земель у районі Дубоссар, визнання дипломів придністровських ВНЗ, нейтральних номерних знаків придністровських автомобілів.

Він згадав про проблеми господарюючих суб'єктів Придністров'я, яким відмовляють у відкритті рахунків у молдавських банках. Як приклад він навів тираспольський футбольний клуб "Шериф". "Спортсмени тираспольській команди, яка є локомотивом всього молдавського футболу, не можуть отримати зароблені кошти, оскільки клубу не дають можливості відкрити валютний рахунок у банківській мережі Молдови", - заявив Красносельський.

Учасники діалогу обговорили ситуацію в енергетичному секторі та забезпеченні газом населення та підприємств на обох берегах Дністра.

30 вересня сплив договір "Молдова-газ" з "Газпромом", переговори щодо продовження угоди поки не завершені. До підписання нового договору в жовтні Молдова імпортує газ за ціною $790 за 1 тис. кубометрів. Але газу не вистачає, оскільки договір передбачає поставку лише 65% необхідного Молдові обсягу газу.

Молдавська ГРЕС у Придністров'ї перейшла на виробництво електроенергії на основі мазуту. ГРЕС, яка належить РАО "Інтер РАЕС", попередила молдовську владу, що можливі перебої з постачанням електроенергії на правий берег Дністра.

Молдова споживає приблизно 2,8 млрд кубометрів газу на рік. 1,1 млрд кубометрів припадає на правий берег Дністра, решта – на Придністровський регіон. Тирасполь не платить "Газпрому", а використовує гроші з "газового рахунку" на соціальні потреби регіону. Борг Придністров'я за газ становить майже $7,4 млрд, борг Молдови - близько $500 млн.

ФК "Шериф" потрапив в основну сітку нинішнього розіграшу футбольної Ліги чемпіонів УЄФА, сенсаційно обігравши в Тирасполі донецький "Шахтар" 2:0 і мадридський "Реал" 2:1 на виїзді.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА