07:32 20.10.2021

Стратегічні бомбардувальники ВПС США B-1B виконали польоти в районі Чорного моря

2 хв читати
Стратегічні бомбардувальники ВПС США B-1B виконали польоти в районі Чорного моря

Два американських стратегічні бомбардувальники B-1B Lancer, що вилетіли з авіабази Ферфорд у Великій Британії, здійснили польоти в районі Чорного моря, повідомило командування ВПС США в Європі і Африці.

"Два B-1B Lancer зі складу 9-ї експедиційної бомбардувальної ескадрильї, розміщеної нині на авіабазі Ферфорд, виконали протикорабельну місію в регіоні Чорного моря разом із європейськими союзниками і партнерами", - йдеться в повідомленні.

Під час виконання завдання бомбардувальники дозаправлялись у повітрі від американських і турецьких літаків-заправників KC-135 для збільшення тривалості польотів.

"Наші сили розміщені (на європейському театрі військових дій) для реагування на будь-яку загрозу, в будь-якому місці, в будь-який час", - заявив командувач ВПС США в Європі і Африці генерал Джефф Харрігян.

За даними американських військових, бомбардувальники в ході виконання завдання в регіоні взаємодіяли з румунськими, польськими та канадськими винищувачами, задіяними в місії НАТО з патрулювання повітряного простору Румунії.

США в жовтні перекинули на передову базу Ферфорд у Великій Британії чотири стратегічні бомбардувальники B-1B Lancer.

Вони вже здійснили польоти в повітряному просторі Литви поблизу російських кордонів.

Екіпажі літаків відпрацювали взаємодію з американськими і литовськими авіанавідниками, які передавали їм дані про імітовані наземні цілі для нанесення повітряних ударів. За наявними даними, навчальна операція проводилася в районі литовського авіаційного полігону в Казлу-Руді в Маріямпольському повіті поблизу кордону Калінінградської області.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА