12:08 20.10.2021

У "Слузі народу" прогнозують, що голосування за нового міністра екології може відбутися на початку листопада

2 хв читати
У "Слузі народу" прогнозують, що голосування за нового міністра екології може відбутися на початку листопада

Голова підкомітету з питань газової, газотранспортної галузі та політики газопостачання Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Жупанин (фракція "Слуга народу") прогнозує, що голосування в парламенті за призначення нового міністра охорони довкілля та природних ресурсів України може відбутися на наступному пленарному тижні 2-5 листопада.

"Ще невідомо (коли може відбутися голосування за призначення нового міністра екології - ІФ). Давид Георгійович (Арахамія - ІФ) говорив, що можливо, два тижні придивлятимуться до кандидатів, проводитимуть співбесіди, тому орієнтуємося, що, можливо, через один тиждень, тобто на наступному пленарному тижні питання винесуть до зали для голосування", - сказав Жупанин журналістам у кулуарах парламенту.

Водночас заступниця голови фракції Євгенія Кравчук повідомила, що фракція "Слуга народу" планує обговорити кандидатів на посаду міністра захисту довкілля і природних ресурсів України на своєму засіданні 1 листопада.

"Є кілька кандидатів, але ми ще не спілкувалися на фракції. В нас буде засідання фракції, очевидно, 1 листопада - перед наступним пленарним тижнем. І там уже обговорюватимемо, я сподіваюся, кандидатів, тому що не хотілося б, щоб довго був виконувач обов'язків міністра", - сказала Кравчук журналістам у кулуарах парламенту.

При цьому вона наголосила, що офіційно на фракції поки що не порушувалося питання про обговорення можливих кандидатур, зокрема члена фракції "Слуга народу" Жупанина.

Раніше, 19 жовтня, до Апарату Верховної Ради надійшла офіційна заява Романа Абрамовського про відставку з посади міністра охорони довкілля та природних ресурсів України, повідомила речник фракції "Слуга народу" Юлія Палійчук.

Джерело агентства "Інтерфакс-Україна" повідомило, що голова підкомітету з питань газової, газотранспортної галузі та політики газопостачання комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Жупанин ("Слуга народу") може очолити Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

19 червня 2020 року Верховна Рада призначила Романа Абрамовського міністром захисту довкілля та природних ресурсів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА