13:00 20.10.2021

Кримінальні переслідування представників київської влади є безпідставними - висновки юристів

2 хв читати
Кримінальні переслідування представників київської влади є безпідставними - висновки юристів

Аналіз дій правоохоронних органів щодо київської влади свідчить про безпідставність кримінальних переслідувань посадових осіб у більшості випадків, а також викликає обґрунтовані сумніви в неупередженості, аполітичності та законності тиску на підлеглих мера Києва, лідера "УДАРу" Віталія Кличка.

Як заявив заступник генерального прокурора України у 2019-2020 роках Віктор Трепак у Facebook, такі висновки зробили юристи компанії Ad Rem Lex за результатами аналізу публічної відкритої інформації про обрання запобіжного заходу стосовно посадовців КМДА, яким висунуто підозри.

"З колегами з юридичної компанії Ad Rem Lex продовжуємо аналізувати літньо-осінній сплеск гіперактивності правоохоронних органів стосовно столичної влади. І, як то кажуть, чим далі в ліс – тим більше дров. Тобто, тим більше обґрунтованих сумнівів щодо неупередженості, аполітичності та законності діяльності органів правопорядку", - зазначає Трепак.

За його словами, з 25 підозр, пред'явлених протягом серпня-вересня, в 11 випадках запобіжні заходи не обиралися взагалі, а в трьох випадках суд відмовив у запобіжному заході. Лише в одному випадку суд застосував нічний домашній арешт, а в інших випадках суд обмежився обранням особистого зобов'язання - найменш суворого запобіжного заходу.

Водночас, як уточнює Трепак, правоохоронні органи повідомляли про нібито зловживання на сотні мільйонів і навіть мільярди гривень.

"Відмова в застосуванні запобіжного заходу означає безпідставність клопотання слідчого/прокурора про застосування запобіжного заходу і може вказувати взагалі на безпідставність кримінального переслідування певної особи, яку досудове слідство "наділило" статусом підозрюваного", - заявляє Трепак.

Він вважає, що такі судові справи не мають жодної судової перспективи.

"Схоже, керівників правоохоронних органів, задіяних на "похід проти Києва", це не дуже турбує. Вочевидь для них наразі головним є процес, який чим далі, тим більше конкретними фактами підтверджує свою упередженість та політичну вмотивованість", - резюмує екс-заступник генпрокурора.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА