19:38 20.10.2021

Зеленський: Повернення Чорного та Азовського морів у простір міжнародного морського права має стати пріоритетом світової спільноти

1 хв читати

Відновлення міжнародного морського права в Чорноморському та Азовському регіонах має стати пріоритетним завданням для всієї світової спільноти, заявив президент України Володимир Зеленський.

Як повідомила прес-служба глави держави, про це він сказав під час відвідування Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби України в Черкаській області.

"Вкотре разом із нашими друзями - міжнародними партнерами ми зазначили, що Чорне море та наш український півострів Крим - це не власність однієї людини. Це міжнародно визнані території та кордони нашої незалежної України. Повернення Чорного й Азовського морів у простір міжнародного морського права та відновлення безпеки судноплавства має стати пріоритетом світової спільноти", - наголосив президент.

Він також зазначив, що успішно проведені навчання Sea Breeze, Cossack Mace, Rapid Trident і Joint Efforts продемонстрували, що українські прикордонники професійно та злагоджено виконують завдання на одному рівні з найкращими прикордонниками та військовими Європи й усього світу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА