09:36 21.10.2021

Прикордонники виявили в зоні ЧАЕС сталкера з РФ

1 хв читати
Прикордонники виявили в зоні ЧАЕС сталкера з РФ

Співробітники Державної прикордонної служби України під час патрулювання зони відчуження Чорнобильської АЕС спільно зі співробітниками Національної поліції виявили молодого чоловіка, який проник на територію зони з метою екстремального туризму, в обхід контрольних пунктів.

"Турист-екстремал 24 років виявився громадянином РФ, жителем Московської області. На територію нашої держави іноземець потрапив законним шляхом через один з автомобільних пунктів пропуску ... Стосовно порушника складено протокол за ст.46-1 "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення" КпАП. Іноземцю загрожує покарання у вигляді штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", - повідомляється на сайті українського прикордонного відомства.

Адміністративні матеріали направлено до суду для прийняття правового рішення. Крім цього, вирішується питання про скорочення терміну перебування іноземця на території України.

У Держприкордонслужбі наголошують, що зона відчуження є контрольованою територією, тому нелегальний туризм і відпочинок у цій місцевості заборонені.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА