11:25 21.10.2021

Кличко: 22 жовтня комісія ухвалить рішення про додаткові обмеження в умовах "червоної" зони, до якої Київ потрапить днями

2 хв читати
Кличко: 22 жовтня комісія ухвалить рішення про додаткові обмеження в умовах "червоної" зони, до якої Київ потрапить днями

У п'ятницю, 22 жовтня, Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) Києва ухвалить рішення про впровадження додаткових обмежень і функціонування столиці в умовах "червоної" зони, до якої місто потрапить днями, повідомив міський голова Віталій Кличко.

"Днями Київ потрапить до "червоної" зони карантину. Тому що ситуація з поширенням коронавірусу в столиці стрімко погіршується. Упродовж минулої доби у Києві - майже 1200 нових хворих і 39 летальних випадків. Вік померлих - від 29 років. Останніми днями до лікарень столиці госпіталізують по пів тисячі хворих. І більшість із них - у важкому стані - пацієнти, які потребують кисневої підтримки або штучної вентиляції легенів. Ліжка у столичних лікарнях заповнюються. Уже понад 50% ліжок, які підготувало місто для лікування хворих на коронавірус, заповнені. А з киснем заповнені більше ніж 63%. Тому у п'ятницю відбудеться засідання Комісії з надзвичайних ситуацій міста, яка ухвалить рішення про впровадження додаткових обмежень і функціонування столиці в умовах "червоної" зони, до якої ми потрапимо днями", - сказав Кличко на засіданні Київради, повідомила прес-служба КМДА.

Крім того, мер доручив Департаменту охорони здоров'я КМДА активізувати кампанію з вакцинації жителів Києва, і закликав депутатів Київради пояснювати городянам необхідність вакцинації.

"Працюйте на округах, спілкуйтеся з людьми. Пояснюйте, що на сьогодні єдиний спосіб зупинити поширення вірусу та уникнути суворих обмежень - масова вакцинація. І робити щеплення треба зараз, щоб не стояти в чергах після того, як Київ потрапить до "червоної" зони. Ми бачили, як це було нещодавно в деяких інших містах України", - зазначив Кличко.

Він нагадав, що 98% госпіталізованих у київських лікарнях невакциновані. Серед померлих невакциновані пацієнти становлять 99% випадків.

"Тому ще раз закликаю киян і всіх українців: йдіть і вакцинуйтеся! Давайте будемо свідомими і дбатимемо про своє здоров'я та здоров'я своїх близьких і людей навколо!" - зазначив Кличко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА