15:58 21.10.2021

Україна готова допустити МКЧХ до російського бойовика Косяка - МЗС

2 хв читати
Україна готова допустити МКЧХ до російського бойовика Косяка - МЗС

Україна готова надати міжнародним організаціям, зокрема Міжнародному комітету Червоного Хреста, допуск до члена збройного формування Російської Федерації Андрія Косяка, повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Україна готова надати міжнародним організаціям, зокрема Міжнародному комітету Червоного Хреста, допуск до члена збройного формування Російської Федерації Андрія Косяка. Міжнародне співтовариство має побачити, кого Росія скеровує воювати проти українського народу", - сказав Ніколенко агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Він наголосив, що затримання Косяка під час виконання розвідувальної операції та його задокументована участь у бойових діях вкотре ілюструє відповідальність РФ за ведення міжнародного збройного конфлікту на території України.

"Міністерство закордонних справ України також доручило посольствам за кордоном докладно поінформувати іноземні уряди про докази російської агресії та грубі порушення Росією домовленостей лідерів "нормандського формату", - зазначив він.

Речник МЗС України нагадав, що член збройного формування РФ наразі перебуває під вартою за постановою Сєверодонецького міського суду Луганської області. Йому повідомили про підозру в участі в незаконних збройних формуваннях за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України.

Члена збройного формування Російської Федерації Андрія Косяка затримали 13 жовтня біля Золотого в Луганській області. Під виглядом робіт із гуманітарного розмінування він здійснював фото- і відеофіксацію позицій, від яких відійшли Збройні сили України в межах ділянки розведення сил і засобів. Дії бойовика грубо порушили Додаткові заходи зі зміцнення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року, які забороняють здійснювати наступальні, розвідувальні та диверсійні операції, повідомили в МЗС України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА