16:50 21.10.2021

Чиновників Київської муніципальної охорони викрито на масштабній корупції - СБУ

1 хв читати
Чиновників Київської муніципальної охорони викрито на масштабній корупції - СБУ

Служба безпеки України викрила протиправну діяльність у столичному комунальному підприємстві "Муніципальна охорона", дії чиновників завдали міському бюджету Києва збитку на 4,6 млн грн.

Як повідомляє прес-центр СБУ, за даними слідства, схему розкрадання бюджетних коштів організував колишній директор комунального підприємства, і продовжив нинішній виконувач обов'язків директора.

"Нажитися" вирішили на закупівлі спецодягу для працівників, задіяних в охороні комунального майна Києва та охороні громадського порядку. Протягом 2019-2020 років чиновники уклали десять договорів з одним зі столичних комерційних підприємств на постачання спецодягу на загальну суму 15 млн грн", - ідеться в повідомленні.

За результатами експертиз встановлено, що ділки втричі завищили вартість та обсяги товарів.

Під час обшуків в офісі комерційного підприємства-постачальника спецодягу правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію, що підтверджує протиправну схему.

Наразі двом чиновникам-комунальникам та директору комерційного підприємства оголошено про підозру за ч.3, ч.4 та ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА