19:10 21.10.2021

Понад 40% щоденних смертей від COVID-19 припадає в ЄС на Румунію

1 хв читати
Понад 40% щоденних смертей від COVID-19 припадає в ЄС на Румунію

На Румунію зараз припадає понад 40% смертей в Євросоюзі внаслідок зараження COVID-19, передає в четвер агентство ЕФЕ.

За даними агентства, в четвер у Румунії зафіксували рекордну для ЄС кількість смертей від наслідків зараження коронавірусом - 561 людину.

"Наша країна переживає справжню катастрофу - сотні і сотні жертв щодня", - сказав президент Румунії Клаус Йоганніс, оголошуючи щодо продовження обмежувальних заходів у зв'язку з епідеміологічною ситуацією.

Раніше найбільшу кількість смертей фіксували в Болгарії.

Кількість хворих COVID-19 у Румунії продовжує зростати і наближається до 20 тис. людей, з них близько 2 тис. перебувають у важкому стані.

З огляду на переповнення лікарень, всі інші госпіталізації і проведення несуттєвих хірургічних операцій будуть припинені на місяць для того, щоб надати більше ліжок пацієнтам з COVID-19.

Раніше десятки пацієнтів з Румунії були перевезені до лікарень сусідньої Угорщини. У багатьох державних клініках пацієнтів розміщують у коридорах через брак місць у відділеннях реанімації.

За весь період пандемії в Румунії було виявлено майже 1,5 млн випадків зараження коронавірусом, понад 43 тис. пацієнтів померли від наслідків зараження.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА