21:16 21.10.2021

Глави оборонних відомств країн НАТО узгодили план відповіді на конфліктні ситуації, які загрожують альянсу

2 хв читати
Глави оборонних відомств країн НАТО узгодили план відповіді на конфліктні ситуації, які загрожують альянсу

Міністри оборони країн НАТО на зустрічі в четвер підтримали план відповідей на будь-які конфлікти, повідомив на прес-конференції генсек НАТО Єнс Столтенберг.

"Сьогодні міністри підтримали план захисту нашого альянсу від криз і конфліктів для того, щоб бути впевненими у тому, що відповідні сили перебувають у потрібному місці в потрібний час для того, щоб захистити мільйони людей від будь-якої загрози", - сказав він.

Міністри оборони НАТО погодилися, що альянс повинен робити зусилля, щоб не втратити перевагу в технологіях над потенційними противниками, заявив Столтенберг.

"Нам потрібно більше сил високої боєготовності", - сказав він.

Також Столтенберг зазначив, що НАТО потрібно, серед іншого, "більше сил, що використовують новітні технології". Загалом, за його словами, альянсу в майбутньому буде важливо "не втратити перевагу в технологіях".

Глави оборонних відомств країн НАТО під час зустрічі в четвер у Брюсселі погодили пакет заходів у відповідь на погрози з боку російських ракетних систем, заявив генсек Альянсу.

"Міністри оцінили прогрес у нашому реагуванні на зростаючу загрозу від російських ракетних систем... Ми вводимо збалансований пакет політичних і військових заходів для відповіді на ці загрози", - сказав він.

"Пакет містить істотне зміцнення нашої протиповітряної і протиракетної оборони, посилення неядерних оборонних можливостей, використовуючи винищувачі п'ятого покоління, адаптацію наших навчань і розвідки. Також йдеться про підвищення готовності нашого ядерного стримування", - додав генсек НАТО.

При цьому генсек альянсу вкотре зазначив, що НАТО не збирається відбивати "дестабілізаційну діяльність Росії" і не має наміру "розгортати нові ядерні ракети наземного базування в Європі".

НАТО вважає своїм завданням не тільки підтримання військової присутності поблизу Чорного моря, але і можливість перекидати туди, якщо це буде потрібно, додаткові сили, заявив у четвер генсек альянсу Єнс Столтенберг.

"Ми постійно дивимося, що ще ми можемо зробити", - сказав він на прес-конференції в Брюсселі, відповідаючи на питання про пріоритети НАТО для гарантування безпеки в чорноморському регіоні.

Столтенберг пояснив, що НАТО потрібна "як військова присутність на місцях, так і система, що дозволяє в разі потреби швидко розгортати додаткові сили".

Говорячи про Чорне море, генсек наголосив, що для альянсу воно стратегічно важливо.

Міністри оборони 30 країн НАТО проводять 21 і 22 жовтня зустріч у Брюсселі, на якій будуть ухвалені рішення, спрямовані на те, щоб зміцнити безпеку країн Заходу в мінливому світі і закласти основу для майбутнього в червні майбутнього року саміту в Мадриді.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА