14:10 22.10.2021

Київська влада вимагає від правоохоронних органів не допустити протиправної зміни меж столиці

2 хв читати
Київська влада вимагає від правоохоронних органів не допустити протиправної зміни меж столиці

Київська влада вимагає від правоохоронних органів негайно втрутитися і не допустити протиправної зміни меж Києва.

Як повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації, відповідне звернення буде направлено від імені Київської міської ради.

Зазначено, що 21 жовтня під час пленарного засідання Київради заступник Віталія Кличка - секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко дав протокольне доручення підготувати звернення до правоохоронних органів щодо негайного втручання в ситуацію.

"Наразі деякі селища-сателіти намагаються захопити землі територіальної громади Києва. Селища Коцюбинське та Козин користуються бездіяльністю Державної служби з питань геодезії та незаконно намагаються включити землі міста Києва до свого складу. Необхідно згідно із законами України врегулювати ситуацію щодо незаконного захоплення території міста Києва", - наголосив Бондаренко.

За його словами, депутати Бучанської районної ради під час сесії Київської обласної ради проголосували за рішення "Про погодження та затвердження проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж селища Коцюбинське Київської області".

У КМДА уточнюють, що відповідно до нього планується збільшити межі Коцюбинського за рахунок Голосіївського національного природного парку.

"Київська обласна рада 9 вересня поточного року ухвалила рішення "Про затвердження схеми планування території Київської області", яке суперечить Конституції України. Фактично протиправно змінено межі міста Києва та Київської області за рахунок зменшення площі земель міста Києва. Зокрема, за рахунок частини Національного природного парку "Голосіївський" було розширено межі селища Коцюбинського", - зазначив Бондаренко.

Заступник міського голови Києва додав, що важливо не дозволити селищам-сателітам привласнити землі міста Києва, щоб ті надалі розпоряджалися ними на користь власних інтересів.

Як повідомлялося, 23 вересня депутати Київради підтримали звернення до правоохоронців щодо незаконної зміни меж столиці на користь області.

Відповідне звернення до Київського облраді, Офісу генерального прокурора, НАБУ, Головного управління СБУ в Києві та територіального управління ДБР підтримали 88 депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА