14:46 22.10.2021

ДБР викрило відновлення діяльності контрабандистів, які перебувають у списку санкцій РНБО

1 хв читати
ДБР викрило відновлення діяльності контрабандистів, які перебувають у списку санкцій РНБО

Державне бюро розслідувань встановило, що більшість осіб, стосовно яких Рада нацбезпеки і оборони у 2021 році застосувала спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції), влітку поточного року відновили свою протиправну діяльність через перерозподіл контрабандних потоків.

Як повідомляє прес-служба ДБР у п'ятницю, для відновлення функціонування схем незаконного переміщення товарів через митний кордон України "контрабандисти" залучили до своєї протиправної діяльності нових юридичних осіб, що не увійшли до санкційних списків.

"З метою припинення діяльності злочинної схеми незаконного переміщення товарів та інших предметів через митний кордон України, 22 жовтня 2021 року працівники ДБР провели низку обшуків за місцем проживання "контрабандистів" та їхніх спільників, які відновили протиправну діяльність на території Одеської, Київської областей та міста Києва", - наголошують правоохоронці.

Вони уточнюють, що під час обшуків співробітникам вдалося отримати докази причетності до злочинної схеми посадових осіб Державної митної служби та осіб, стосовно яких накладено санкції.

"Вилучено чорнові записи, мобільні телефони, планшети, флеш-носії інформації, що мають значення для розслідування кримінальної справи", - наголошують у Бюро.

Там додають, що планується ініціювати проведення у взаємодії з іноземними правоохоронними органами низки спільних заходів зі встановлення активів зазначених осіб за кордоном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА