22:11 22.10.2021

Зеленський провів засідання РНБО: Уряду протягом трьох днів доручено розпочати опалювальний сезон

2 хв читати
Зеленський провів засідання РНБО: Уряду протягом трьох днів доручено розпочати опалювальний сезон

На засіданні Ради національної безпеки і оборони під головуванням президента України Володимира Зеленського в п'ятницю, 22 жовтня, вирішено доручити уряду протягом трьох днів розпочати опалювальний сезон.

"На сьогоднішньому засіданні Ради нацбезпеки і оборони ухвалено рішення про формування робочої групи, яка має забезпечити публічність процесів, що відбуваються в енергетиці, і налагодження автоматизації процесу початку опалювального сезону, щоб пуск тепла перестав бути щорічною темою для спекуляцій", - сказано в повідомленні на сайті глави держави в п'ятницю ввечері.

Крім того, уряду доручено в триденний термін вжити заходів щодо встановлення механізму безперебійних поставок газу побутовим споживачам до завершення опалювального сезону (бюджетним і релігійним організаціям, підприємствам теплопостачання, комунальним неприбутковим підприємствам).

"Враховуючи кризову ситуацію, яка склалася на енергетичному ринку Європи, на засіданні РНБО було заслухано представників ТОВ "Оператор ГТС України", НАК "Нафтогаз України" та ухвалено протокольне доручення визначити спеціальні умови щодо транспортування додаткових обсягів природного газу українською газотранспортною системою до країн Європейського Союзу в обсягах не менше 55 млрд куб. м на рік", - зазначається в повідомленні.

Згідно із заявою секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олексія Данілова, Україна, крім 40 млрд куб. м газу, які транспортує до Європи за контрактом з російським "Газпромом", готова запропонувати додаткові обсяги в 55 млрд куб. м на рік.

Крім того, згідно з рішенням РНБО, український уряд розгляне питання про надання допомоги газом Республіці Молдова.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА