06:50 23.10.2021

Керівники делегацій ЄС, Британії і США в Україні: Вперше за 30 років в Україні є політичний імпульс для реформування судової системи

2 хв читати
Керівники делегацій ЄС, Британії і США в Україні: Вперше за 30 років в Україні є політичний імпульс для реформування судової системи

Вперше за 30 років в Україні є політичний імпульс для реформування судової системи, вважають глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас, посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс і тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін.

"Вперше за 30 років, здається, є політичний імпульс. Політичне лідерство країни готове, і необхідні для перезавантаження системи закони також ухвалюються. Але на додачу існує також очікування від народу України, який не дуже довіряє судовій системі", - сказав глава представництва ЄС в Україна Матті Маасікас в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" в п'ятницю.

Він наголосив, що проведення судової реформи також дуже важливо для інвестицій в Україну.

"Інвестори повинні бути впевнені: якщо щось піде не так - суд буде справедливий. Зараз вони не мають цієї впевненості", - зазначив Маасікас.

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін погодилася з тим, що нарешті за 30 років з'явився справжній імпульс для того, щоб подолати перешкоди і рухатися у напряму реформи юстиції та зміцнення верховенства права в Україні.

Вона зазначила, що США завжди будуть підтримувати Україну в її прагненні до прозорості, зменшення корупції та боротьбі з зовнішніми загрозами, і тому не ставлять Україні умов щодо прив'язки фінансової допомоги до реформи судової системи.

"Але для реалізації власних цілей, збільшення іноземних інвестицій, вступу в НАТО, ЄС Україні доведеться вдосконалюватися. Зокрема, це стосується верховенства права і судової системи", - вважає Квін.

Зі свого боку посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс звернула увагу на те, що виконавча і законодавча влада в Україні досі не були узгоджені належним чином щодо судової реформи.

"Саме ця точна узгодженість прийняття законодавства, дуже чітке керівництво, яке йшло зверху, є сигналом для нас та інших країн-союзників, що саме зараз той момент", - пояснила Сіммонс.

Британський посол зазначила, що за два роки, які вона перебуває в Україні, для всіх з ким вона розмовляла, мала політичні або торговельні справи, відсутність судової реформи було великою перешкодою.

"Тому судова реформа є головною, найважливішою з усіх реформ, які необхідно провести для того, щоб Україна зміцнилася, щоб Україна могла вести торгівлю з іншими країнами, щоб Україна реалізувала свої євроатлантичні прагнення", - наголосила Сіммонс.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

Фармкомпанія "Дарниця" приєднується до Альянсу критичних лікарських засобів ЄС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА