06:58 23.10.2021

В Україну прибула третя партія міжнародної військової допомоги на $60 млн

2 хв читати
В Україну прибула третя партія міжнародної військової допомоги на $60 млн

У п'ятницю, 22 жовтня, в Україну прибула третя партія додаткової міжнародної військової допомоги на $60 млн від уряду США для потреб ЗСУ, що містить боєприпаси, протитанкове і високоточне озброєння, медичне майно і інше, повідомили в Міністерстві оборони України.

"Сьогодні ми отримали черговий борт допомоги від США за результатами домовленостей президентів України і Сполучених Штатів Володимира Зеленського і Джо Байдена. Це є щира, відверта, швидка допомога для наших військових, які на передовій зможуть використовувати ці засоби медичного і бойового забезпечення", - цитує заступника міністра оборони України Олександра Носова прес-служба відомства в оприлюдненому в п'ятницю ввечері повідомленні.

Аташе з питань армії і оборони посольства США в Україні полковник Бріттані Стюарт зі свого боку зазначила, що "Сполучені Штати Америки допомагають Україні в розбудові Збройних сил, що включає матеріально-технічну допомогу і тренінги від тактичного до стратегічного рівня". Вона також додала, що Вашингтон хоче бачити Україну на шляху в НАТО, "мирною і вільною країною".

Начальник Головного управління логістики Генерального штабу ЗС України Микола Шевцов зазначив, що отримана військово-технічна допомога включає високотехнологічну і гостродефіцитну техніку і озброєння, а також необхідні на передовій боєприпаси. За його словами, кошти, що надійшли в попередніх вантажах вже підвищують наші здібності контрбатарейної і протитанкової боротьби, а також розвідки.

"Сьогодні до нас прибула партія протитанкових ракетних комплексів "Джавелін" з боєприпасами. Також ми отримали боєприпаси до тієї зброї, яка у нас є під "калібри НАТО". Озброєння буде переміщено на бази і склади, враховано та передано військовослужбовцям для використання, зокрема для підрозділів Операції об'єднаних сил", - зазначив Шевцов.

Командувач Медсил ЗС України бригадний генерал Тетяна Остащенко додала, що вантаж з США містить також засоби індивідуального захисту - аптечки. Вона окремо зазначила, що в ЗС України військово-медична підготовка здійснюється у відповідності зі стандартами НАТО.

Як повідомлялося, 10 і 18 жовтня в Україну прибули попередні дві партії вантажу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА