12:12 23.10.2021

На Сумщині СБУ нейтралізувала злочинне угруповання з 50 осіб, яке координували "злодії в законі"

1 хв читати
На Сумщині СБУ нейтралізувала злочинне угруповання з 50 осіб, яке координували "злодії в законі"

У Сумській області Служба безпеки України знешкодила потужне кримінальне угруповання, яке координував іноземний клан злодіїв у законі.

Як повідомляє прес-центр СБУ, встановлено, що зловмисників координували злодії в законі так званого Сухумо-кутаїського клану, зокрема з території РФ.

"Учасники угруповання намагалися поширити злочинний вплив на жителів декількох регіонів України. Щоб реалізувати це, вони створили розгалужену мережу своїх "осередків". Зловмисники залякували громадян, тероризували підприємців і "вибивали" з них гроші. До потерпілих кримінальники застосовували психологічний тиск, насильство та погрози фізичної розправи", - йдеться у повідомленні.

Отримані суми лідери угруповання спрямовували на поповнення "злодійської каси".

Крім того, зловмисники використовували "прибуток" для підтримки засуджених соратників у місцях позбавлення волі, а також поширення там злочинного впливу.

Під час слідчих дій у місцях перебування учасників групи правоохоронці виявили: засоби зв'язку, комп'ютерну техніку та банківські картки з доказами протиправної діяльності, відмички, "боргові" розписки потерпілих, з яких зловмисники вимагали гроші.

За матеріалами СБУ, трьом організаторам угруповання повідомлено про підозру у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 189 (вимагання), ч. 2 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу), ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА