12:28 23.10.2021

У Києві почали підключати житлові будинки до опалення

2 хв читати
У Києві почали підключати житлові будинки до опалення

Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" розпочало підключення будинків столиці до тепла, до кінця доби планує опалювати приблизно 9% житлового фонду, повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Зазначається, що місто ухвалило рішення про старт опалювального сезону з 23 жовтня, зважаючи на прогноз погоди на наступний тиждень. Згідно з даними синоптиків, середньодобова температура триматиметься на рівні нижче 8 градусів. До кінця доби 23 жовтня планують підключити приблизно 9% житлового фонду в зоні обслуговування "Київтеплоенерго".

У прес-службі зазначили, що заклади соціальної сфери мали можливість підключатися до опалення за індивідуальними заявками їхнього керівництва з 1 жовтня. "Станом на ранок 23 жовтня тепло вже отримують 84% (383) шкіл, 95,9% (513) дитячих садків, а також 50,5% (165) лікувальних закладів", - наголошується в повідомленні.

Будинки, які отримують тепло на підставі колективних договорів, підключають до опалення за заявками керівників будинків.

У КМДА запевнили що, незважаючи на збільшення витрат підприємства через зростання вартості газу, тарифи на тепло КП "Київтеплоенерго" для категорії "населення" не підвищуватимуться.

"Київська міська рада ухвалила рішення про збільшення розміру статутного капіталу комунального підприємства "Київтеплоенерго" на 2 мільярди гривень. Це один із необхідних кроків, щоб стабільно пройти опалювальний сезон і не допустити зростання тарифів на тепло для населення. Рівень вартості тепла для жителів багатоквартирних будинків залишається незмінним уже протягом трьох років поспіль", - зазначено в повідомленні.

Зазначається, що в столиці України функціонує одна з найбільших централізованих систем теплопостачання в Європі: три потужних теплоелектроцентралі, майже 200 котелень та понад 2,7 тис. кілометрів теплових мереж. Відповідно до технологічних норм, розгортання такої системи займає приблизно сім днів. "Включення опалення всім споживачам у стисліші терміни неможливо. Різке збільшення теплового навантаження - температури теплоносія і тиску - може призвести до аварійних пошкоджень", - наголошується у повідомленні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА