15:02 23.10.2021

Венедіктова про підробку COVID-сертифікатів: від мене пощади не чекайте

2 хв читати
Венедіктова про підробку COVID-сертифікатів: від мене пощади не чекайте

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова заявила, що Офіс генпрокурора бере під особистий контроль справи про підроблені сертифікати про вакцинацію від коронавірусу.

"Є такі порушення закону, які чомусь здаються дрібними, але в підсумку призводять до непоправного. Я говорю про тих негідників, які торгують людськими життями. Вони, правда, увірували в те, що продають лише папірці - сертифікати про вакцинацію. Але ці, як вони наївно вважають, папірці часто перетворюються на свідоцтва про смерть. Знаходяться і ті, хто цю "криваву макулатуру" із задоволенням купує. Вони подорожують потім по світу, хворіють, звісно, заражають дітей і літніх людей. Попереджаю, від мене пощади не чекайте. Я довела цю позицію всім без винятку прокурорам - такі провадження ми з вами беремо під особистий контроль і методично доводимо до вироків", - написала Венедіктова у своєму Facebook.

Генпрокурор також назвала фейкові сертифікати "грою в рулетку з повним барабаном".

Як зазначила Венедіктова, загалом у 2021 році на підставі зібраних доказів про підробку результатів тестів і документів про вакцинацію 104 особам вже повідомлено про підозру, до суду направлено 88 обвинувальних актів.

"І це тільки початок", - додала вона.

Крім того, вона звернулася до людей, пов'язаних з підробкою сертифікатів, заявивши, що вони будуть притягнуті до кримінальної відповідальності: "Я зараз звертаюся до тих, хто так чи інакше причетний до "індустрії" і прошу зупинитися, одуматися і все ще раз зважити. Вас знайдуть і притягнуть до кримінальної відповідальності. Я обіцяю".

Венедіктова нагадала, що раніше через використання підробленого міжнародного COVID-сертифіката колишнім народним депутатом Надією Савченко та її сестрою Вірою було розпочато кримінальне провадження. За її словами, сестри Савченко свідчити відмовилися на підставі ст.63 Конституції України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА