17:24 23.10.2021

Facebook звинуватив українського хакера в розкраданні та продажу даних 178 млн користувачів соцмережі

2 хв читати
Facebook звинуватив українського хакера в розкраданні та продажу даних 178 млн користувачів соцмережі

Компанія Facebook 21 жовтня подала до суду на українського хакера, який скомпілював і продав загальнодоступні дані 178 млн користувачів соцмережі на спецфорумі.

Згідно з судовими документами, оприлюдненими Business Insider, в період з січня 2018 року до вересня 2019 року обвинувачений Олександр Солонченко, також відомий під ніком Solomame, отримав доступ до загальнодоступної інформації (ідентифікатор користувача Facebook і номер телефону) приблизно 178 млн користувачів Facebook, використавши комп'ютерну програму для подачі автоматичних запитів на комп'ютери Facebook

У позові Facebook також наголошується, що починаючи з жовтня 2020 року Солонченко займався торгівлею даними на RaidForums - онлайн-торговельному майданчику, який використовують для продажу і поширення зібраних, вкрадених і витеклих даних.

"Із 2020 року Солонченко продавав вкрадені або витягнуті дані з найбільшого комерційного банку України, найбільшої приватної служби доставки в Україні та французької компанії з аналізу даних. У травні 2021 року Солонченко також продав дані, які він отримав із Facebook у період з січня 2018 року до вересня 2019 року, а саме ідентифікатори користувачів Facebook і номери телефонів", - наголошується в позовній документації.

На думку Facebook, хакер порушив "умови надання послуг" і "умови платформи", які забороняють користувачам компанії робити що-небудь незаконне з її даними, отримувати дані за допомогою автоматизованих засобів і надавати їх третім особам без схвалення Facebook.

У своїй скарзі Facebook попросив федеральний суд про розгляд справи судом присяжних, заборону на використання Солонченком його продуктів або продажу отриманих від нього даних, а також про виплату відшкодування збитку.

"Facebook зазнав збитків, пов'язаних із зусиллями і ресурсами, які він використовував для розслідування, виправлення і реагування на поведінку Солонченка, як описано в цій скарзі, в сумі, яка буде визначена в суді, і перевищує $75", - наголошується в позовній документації.

Соцмережа також вимагає заборонити Солонченку доступ до Facebook і продуктів Facebook, а також продавати або поширювати дані будь-якого роду, отримані або імовірно отримані з Facebook або його продуктів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фінляндія передала Україні партію бойових катерів, 50 українських військових пройдуть навчання на них у Румунії - ЗМІ

Російський флот, імовірно, обмежить операції у східній частині Чорного моря у зв'язку зі зростаючими втратами - британська розвідка

Пріоритетами на "Рамштайн-20" для України є надання систем ППО та ракет до них, ракети дальнього радіусу дії - Міноборони

США не допустять поразки України - глава Пентагону, відкриваючи "Рамштайн-20"

ГУР МО України здійснило низку кібератак по російських об'єктах

У Києві шахраї підробляли листи від військових частин й отримали 1,7 млн грн гуманітарки - Офіс генпрокурора

Найближчої доби в більшості областей України очікуються дощі, місцями з мокрим снігом - Укргідрометцентр

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА