08:38 24.10.2021

Підозрюваних у нападі на будинок заступника голови Офісу президента заарештували з можливістю застави

2 хв читати
Підозрюваних у нападі на будинок заступника голови Офісу президента заарештували з можливістю застави

Двох підозрюваних у спробі підпалу будинку заступника голови Офісу президента Ігоря Жовкви заарештували на два місяці з альтернативою застави в сумі понад 680 тис. грн для кожного, повідомила прес-служба Київської міської прокуратури.

"Дарницький районний суд у суботу, 23 жовтня, задовольнив клопотання прокурора Дарницької окружної прокуратури міста Києва і заарештував на 2 місяці підозрюваних у спробі підпалу будинку заступника голови ОПУ", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що підозрювані - чоловіки 20-ти і 25-ти років, раніше не судимі. Їх дії кваліфіковані за ч.2 ст.194, ч.2 ст.296 КК України.

"Наразі досудове розслідування триває. Встановлюються обставини кримінального злочину і інші особи, які до нього причетні", - повідомили в прокуратурі.

У свою чергу, в прес-службі Офісу генерального прокурора повідомили, що, за даними слідства, один із підозрюваних - житель Києва, отримав через месенджер Telegram замовлення на підпал будинку Жовкви. За виконання замовлення, за його словами, пообіцяли заплатити $7 тис. США.

До скоєння злочину він залучив свого знайомого з Черкаської області, якому пообіцяв як винагороду віддати частину цієї суми.

"Придбавши необхідні для підпалу легкозаймисті суміші - бензин і гас, ємності і клейкі стрічки, вони приготували 3 пляшки з "коктейлем Молотова" і в ніч на 22 жовтня прибули до місця скоєння злочину в Дарницькому районі столиці", - сказано в повідомленні.

Як наголошується, вони нанесли фарбою на паркані будинку образливі написи. Після цього один із чоловіків спостерігав за обстановкою, а інший підпалив пляшку з "коктейлем Молотова" і кинув її через паркан у двір.

"При спробі підпалити другу пляшку він був помічений сторонніми особами та намагався втекти, проте "по гарячих слідах" був затриманий правоохоронцями. Згодом затримали і його спільника"", - додали в Генпрокуратурі.

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА