08:50 24.10.2021

Міністр юстиції Грузії спростував заяву особистого лікаря Саакашвілі про його можливу госпіталізацію

2 хв читати
Міністр юстиції Грузії спростував заяву особистого лікаря Саакашвілі про його можливу госпіталізацію

Міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе спростував заяву особистого лікаря екс-президента Міхеіла Саакашвілі Ніколоза Кипшидзе про те, що всі члени консиліуму лікарів, який відбувся в суботу, нібито згодні, що в разі необхідності потрібно перевезти на госпіталізацію Саакашвілі з Руставської в'язниці до багатопрофільної лікарні високого класу.

"На зустрічі з групою лікарів ми поговорили про багатьох питаннях, але жодного слова не було сказано про цивільну клініку", - написав Брегадзе в соціальних мережах.

За словами глави грузинського Мін'юсту, особистий лікар Саакашвілі поширив інформацію, що не відповідає дійсності.

"У брехні короткі ноги. Про решту поговоримо пізніше", - зазначив Брегадзе.

У четвер увечері Кипшидзе заявив журналістам, що всі члени консиліуму лікарів згодні, що в разі необхідності треба перевезти на госпіталізацію колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі з Руставської в'язниці до багатопрофільної лікарні високого класу.

"Проблем поки у Саакашвілі немає, але стан його здоров'я може погіршитися в будь-яку хвилину. Його обов'язково треба перевезти в багатопрофільну лікарню високого класу, і з цим згодні всі члени консиліуму лікарів, що відбувся в суботу", - сказав він.

Висловлюючи свою власну думку, особистий лікар зазначив, що "переведення Саакашвілі до тюремної лікарні рівносильно його вбивству".

Тим часом, раніше глава Мін'юсту Грузії неодноразово заявляв, що Саакашвілі у разі необхідності буде перевезений до тюремної лікарні, а не в цивільну клініку.

На цьому тижні Брегадзе заявляв також, що безпека колишнього президента Грузії в разі його переведення в тюремну лікарню буде гарантована.

"Усі ув'язнені рівні перед законом і підхід до всіх буде абсолютно однаковим", - наголошував міністр у бесідах з журналістами.

Громадянин України Саакашвілі таємно прибув до Грузії 29 вересня. 1 жовтня він був затриманий у Тбілісі. Наразі він перебуває у в'язниці в місті Руставі. Прокуратура винесла постанову про пред'явлення обвинувачення Саакашвілі за фактом незаконного перетину кордону.

У Грузії Саакашвілі проходить за кількома кримінальними справами. Своє затримання екс-президент вважає незаконним, а обвинувачення на свою адресу сфальсифікованими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА