11:26 24.10.2021

Україна розраховує на приєднання ООН до Кримської платформи – МЗС

2 хв читати
Україна розраховує на приєднання ООН до Кримської платформи – МЗС

Україна підтвердила прихильність принципам сучасного світоустрою, закладеним у положеннях Статуту Генеральної Асамблеї ООН, яка відзначає 76-ту річницю заснування, і розраховує на приєднання Генасамблеї до "Кримської платформи", повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ (МЗС).

"Враховуючи роль ООН у питаннях деокупації Криму, зокрема в контексті ухвалених Генеральною Асамблеєю ООН резолюції про територіальну цілісність України, проблеми мілітаризації Криму і щодо захисту прав людини в Криму, Україна сподівається на приєднання ООН до Кримської платформи", – йдеться в заяві.

У МЗС зазначили, що розраховують на більш активний і конструктивний підхід з боку керівництва ООН до питань протидії військовій агресії РФ проти України.

У МЗС наголосили, що важливим завданням залишається втілення зусиль з реформування та вдосконалення ООН, її зміцнення та адаптації до вимог сучасності. У Міністерстві запевнили в готовності і надалі посилювати внесок у справу утвердження міжнародного миру і безпеки у складі операцій ООН.

"Продовжимо проводити цілеспрямовану політику протидії зухвалим спробам окремих держав підірвати закріплений Статутом ООН світовий порядок, нав'язати міжнародному співтовариству логіку агресії і реваншизму, переписати світову історію", – зазначили в заяві.

Також зазначається, що організації системи ООН, зокрема програма розвитку ООН (ПРООН), продовжують відігравати важливу роль у підтримці курсу соціально-економічних реформ в Україні, досягненні Цілей сталого розвитку, забезпеченні захисту прав людини та верховенства права.

"Одним з найуспішніших прикладів нашої співпраці є подолання гуманітарних наслідків російської агресії. Готові до подальшої взаємодії в цій сфері для забезпечення потреб постраждалого цивільного населення вздовж лінії розмежування і на тимчасово окупованих територіях", – наголосили в Міністерстві.

Зокрема, актуальним напрямком діяльності ООН в Україні є підтримка процесів відновлення та світобудови в Донецькій і Луганській областях для мирної та безпечної реінтеграції окупованих територій та їх жителів, розвитку сталого миру.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

В Україні зростає "чорний ринок" документів про підвищення кваліфікації для вчителів - освітній омбудсмен

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

ЄС підготував законопроєкт про передачу Україні прибутку від заморожених активів РФ у липні поточного року - ЗМІ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА