07:28 25.10.2021

Умови в тюремній лікарні не дозволяють гарантувати безпеку і кваліфіковане лікування Саакашвілі

2 хв читати
Умови в тюремній лікарні не дозволяють гарантувати безпеку і кваліфіковане лікування Саакашвілі

Омбудсмен Грузії Ніно Ломджарія вважає, що лікувальний заклад №18 спеціальної пенітенціарної служби, куди в разі погіршення стану здоров'я може бути доставлений екс-президент Михайло Саакашвілі, який продовжує понад трьох тижнів голодування не є для нього безпечним.

У поширеній у неділю заяві омбудсмена йдеться, що 24 жовтня уповноважені Народного захисника Грузії перевірили якість готовності лікувального закладу №18 до прийому Саакашвілі і дійшли висновку, що вона не відповідає вимогам, необхідним для надання в разі необхідності йому повноцінної медичної допомоги.

Зокрема, в заяві йдеться про те, що цей тюремний лікувальний заклад не відповідає висновкам і рекомендаціям групи лікарів, які спостерігають за станом Саакашвілі, а також "існують певні ризики з точки зору безпеки".

"Наприклад, у даному закладі не може бути проведене магнітно-резонансне обстеження, комп'ютерна томографія, дуплексне сканування. Також в установі наразі не працює лікар-реаніматолог, однак, як пояснюють в адміністрації, чекають відповідного фахівця в найближчий період", - заявляє омбудсмен.

На її думку, з огляду на ці факти може виникнути необхідність періодичного перевезення Саакашвілі до цивільної клініки, що, як вона вважає, для ув'язненого, котрий продовжує тривале голодування, небезпечно і може привести до ризику погіршення стану.

Крім цього, омбудсмен бачить ризики з точки зору можливих інцидентів з іншими ув'язненими.

"Інфраструктура і середовище не виключають ризики вербальної агресії і шуму, словесних образ та психологічного тиску з боку певних груп ув'язнених", - заявляє Ломджарія.

У заяві наголошується, що апарат Народного захисника вважає, що спеціальна пенітенціарна служба міністерства юстиції Грузії повинна вибрати альтернативний медичний заклад, де буде можливим гарантування повноцінного і адекватного медичного сервісу та безпеки для Саакашвілі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА