11:09 25.10.2021

ДБР завершило розслідування справи про напад співробітників СБУ на прикордонників у Сумській області

2 хв читати
ДБР завершило розслідування справи про напад співробітників СБУ на прикордонників у Сумській області

Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) завершили досудове розслідування стосовно заступника начальника районного відділу Управління СБУ в Сумській області, який разом зі своїм колегою напав на прикордонників у Сумах.

"Слідство встановило, що під час відпочинку на озері співробітники Служби вирішили напасти на прикордонників і заволодіти їхньою зброєю та бойовими припасами. Вночі 18 липня 2021 року вони зненацька напали на прикордонників, які в той момент охороняли державний кордон, заблокували їхній службовий автомобіль... завдали їм численних ударів у різні частини тіла. Після того заволоділи двома автоматами АКС-74, бойовими набоями до них і швидко залишили місце злочину", - йдеться в повідомленні ДБР, оприлюдненому в понеділок на сайті відомства.

У бюро повідомляють, що співробітників СБУ затримали, їм повідомлено про підозру в заволодінні вогнепальною зброєю і в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень (ч.3 ст.262, ч.2 ст.345 Кримінального кодексу України).

"Один із працівників СБУ повністю визнав свою провину в скоєних злочинах. Між ним та прокурором укладено угоду про визнання винуватості, яку направлено до суду з обвинувальним актом. Вироком Краснопільського районного суду Сумської області співробітника СБУ визнано винним та призначено міру покарання у вигляді 5 років позбавлення волі (з іспитовим строком 3 роки), позбавлення військового звання лейтенанта та позбавлення права обіймати посади в правоохоронних органах України", - йдеться в повідомленні.

Також ДБР повідомляє про завершення розслідування стосовно другого співробітника СБУ, підозрюваного в нападі. "Наразі відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду", - інформують у бюро.

Як повідомлялося, 19 липня ДБР затримало двох співробітників СБУ, які напали на прикордонників у Сумській області: співробітники спецслужби спровокували конфлікт, побили прикордонників і забрали зброю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА