14:25 25.10.2021

Україна отримала другий транш макрофінансової допомоги ЄС у розмірі EUR600 млн

2 хв читати
Україна отримала другий транш макрофінансової допомоги ЄС у розмірі EUR600 млн

Україна в понеділок отримала другий транш макрофінансової допомоги ЄС у розмірі EUR600 млн у рамках п'ятої програми макрофінансової допомоги, кредит надано у вигляді довгострокової позики під процентну ставку 0,250% із терміном погашення у квітні 2036 року, повідомило Міністерство фінансів.

"Сьогодні, 25 жовтня, Україна отримала від Євросоюзу другий транш у рамках п'ятої програми макрофінансової допомоги ЄС номінальним обсягом EUR600 млн", - зазначив Мінфін на сайті в понеділок. Отримані кошти будуть спрямовані на фінансування бюджетних потреб та зменшення фінансового навантаження на бюджет України, додав Мінфін.

"Це другий і останній транш у рамках поточної програми макрофінансової допомоги Україні після першої виплати EUR600 млн у грудні 2020 року. Завдяки цій виплаті непогашена сума кредитів Україні в рамках її численних програм макрофінансової допомоги сягає EUR4,4 млрд", - зазначають у Єврокомісії.

Коментуючи виплату, виконавчий віце-президент Єврокомісії з економічних питань Валдіс Домбровскіс сказав: "Ми підтримуємо Україну за допомогою програми макрофінансової допомоги ЄС в розмірі EUR1,2 млрд. Другий транш у розмірі EUR600 млн, виділений сьогодні, є явною ознакою підтримки ЄС програми реформ в Україні". "Україна доклала значних зусиль для виконання умов програми, а також домоглася задовільного прогресу з Міжнародним валютним фондом", - зазначив він.

Водночас віце-президент Єврокомісії висловив упевненість, що Європейський Союз, надаючи фінансову та технічну підтримку, "допомагає поліпшити рівень життя українського народу". "Надаючи сильну політичну підтримку, ми посилюємо інтеграцію України в Європейський Союз", - наголосив Домбровскіс.

У липні 2020 року Україна та ЄС підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо реалізації "виняткової" (п'ятої за рахунком) програми макрофінансової допомоги до EUR 1,2 млрд грн. Перший транш номінальним розміром EUR600 млн Україна отримала в грудні. Загалом Україна у 2014-2021 роках отримала в рамках реалізації п'яти програм EUR5,01 млрд кредитної допомоги від ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА