17:03 25.10.2021

Фінансову допомогу від ЄС треба використовувати для підтримки малозабезпечених, малого та середнього бізнесу - Порошенко

1 хв читати
Фінансову допомогу від ЄС треба використовувати для підтримки малозабезпечених, малого та середнього бізнесу - Порошенко

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" і народний депутат Петро Порошенко вважає, що влада має спрямувати кошти, виділені Європейським Союзом як макрофінансову допомогу Україні на підтримку людям із вразливих категорій, а також малому та середньому бізнесу.

"Виділення Євросоюзом 600 мільйонів євро макрофінансової допомоги – вчасний та потрібний крок для підтримки нашої держави в умовах економічних та енергетичних викликів, спричинених як діями україноненависницького російського агресора, так і неефективною політикою влади", - написав Порошенко у Facebook у понеділок.

Він зазначив, що Євросоюз як "надійний партнер і союзник продовжує рішуче стояти пліч-о-пліч з Україною у протидії небезпечним загрозам".

"Очікуємо, що команда Зеленського використає ці важливі ресурси на допомогу вразливим верствам суспільства, а також малого та середнього бізнесу, а не на сумнівні популістичні проекти", - додав нардеп.

Як повідомлялося, Європейська Комісія від імені Європейського Союзу виплатила Україні EUR600 млн у вигляді макрофінансової допомоги. Перший транш у такому самому розмірі було виплачено у грудні 2020 року.

За словами виконавчого віце-президента Єврокомісії з економічних питань Валдіса Домбровскіса, новий транш "є явною ознакою підтримки ЄС програми реформ в Україні", а ЄС, надаючи фінансову та технічну підтримку, "допомагає поліпшити рівень життя українського народу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА