18:45 25.10.2021

МСЕ підтвердив реєстрацію частотного ресурсу нового українського супутника "Січ-2-30", запуск планують у грудні

2 хв читати
МСЕ підтвердив реєстрацію частотного ресурсу нового українського супутника "Січ-2-30", запуск планують у грудні

Міжнародний союз електрозв'язку (МСЕ) підтвердив реєстрацію частотно-орбітального ресурсу нового українського космічного супутника "Січ-2-30".

Як наголошується в повідомленні на сайті Українського державного центру радіочастот (УДЦР), частотно-орбітальний ресурс для супутника "Січ-2-30" включений до Міжнародного довідкового реєстру частот МСЕ на всіх запланованих орбітах - позитивне рішення МСЕ було оприлюднено 19 жовтня 2021 року в Міжнародному інформаційному циркулярі частот №2957.

Третій за період незалежності України і перший за останні 10 років космічний супутник "Січ-2-30" планується до запуску в грудні.

Всі роботи з реєстрації частотно-орбітального ресурсу для супутника "Січ-2-30" проводилися УДЦР на замовлення Національного центру управління та випробувань космічних засобів.

"Завершення процесу реєстрації частотно-орбітального ресурсу для супутника "Січ-2-30" є важливим кроком для здійснення запуску українського космічного апарату дистанційного зондування Землі. Це дасть змогу Україні як державі-члену МСЕ здійснювати належний міжнародний правовий захист його частотних присвоєнь від можливих шкідливих радіозавад", - наведено у повідомленні слова директора науково-методичного департаменту УДЦР Володимира Корсака.

Міжнародний союз електрозв'язку (англ. International Telecommunication Union, ITU) розподіляє радіочастотний спектр і супутникові орбіти в глобальному масштабі, розробляє технічні стандарти, забезпечує можливість ефективного приєднання мереж і технологій та прагне поліпшити доступ до ІКТ для спільнот усього світу.

Як повідомлялося, у травні 2021 року Конструкторське бюро (КБ) "Південне" ім. Янгеля підписало контракт із європейською компанією ISILaunch (Нідерланди) з виведення на орбіту космічного апарату "Січ-2-30".

Раніше, у квітні 2021 року Кабінет Міністрів України визначив держпідприємство "Конструкторське бюро (КБ) "Південне" ім. Янгеля" замовником робіт із забезпечення запуску космічного апарата дистанційного зондування землі (ДЗЗ) "Січ-2-1" та його страхування.

У документах зазначено, що "Січ-2-1" планується включити до європейської програми ДЗЗ Copernicus, а інтервал просторової розрізненості 5-10 м широко затребуваний у народному господарстві. Прямий економічний ефект очікується завдяки продажу комерційним структурам щонайменше150 тис. кв. км і оцінюється в $5 млн на рік лише за рахунок даних, отриманих із України.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Велика Британія виділила майже 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичного сектора України

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

Росіяни 18 разів обстріляли Донеччину, є загиблі - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА