07:22 26.10.2021

Телескоп Hubble переведений у безпечний режим через проблеми зі зв'язком

1 хв читати
Телескоп Hubble переведений у безпечний режим через проблеми зі зв'язком

Космічний телескоп Hubble переведений у безпечний режим через проблеми з внутрішньою комунікацією, повідомило NASA у вівторок у Twitter.

"Інструменти Hubble для проведення наукових досліджень переведені в безпечний режим у понеділок через проблеми із синхронізацією із внутрішньою комунікацією телескопа. Наукові дослідження призупинені на час розслідування причин проблеми фахівцями. Інструменти перебувають у хорошому стані", - йдеться у повідомленні.

У червні цього року телескоп Hubble припиняв свою роботу через збій у роботі системи. Тоді всі пристрої телескопа були також переведені в безпечний режим.

Протягом місяця фахівці проводили багатоденні тести, які включали спроби перезавантажити та переналаштувати систему та резервне апаратне забезпечення, але успіхом не завершилися. Однак було виявлено, що можлива причина проблеми пов'язана із блоком управління живленням.

16 липня фахівці змогли підключити резервні блок живлення та блок управління, а також засоби форматування наукових даних до іншої сторони модуля Наукового інструментарію, управління та обробки даних (SI C&DH). Крім того, низку видів обладнання на борту Hubble було переключено до резервного модуля через альтернативні інтерфейси. За підсумками робіт резервну систему було приведено в нормальний режим.

Hubble був запущений у 1990 році. За 31 рік своєї роботи телескоп провів понад 1,5 млн досліджень Всесвіту, на основі яких було підготовлено понад 18 тис. наукових праць.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА