10:44 26.10.2021

У Києві викрили співробітників правоохоронних органів, які незаконно продавали зброю та боєприпаси

2 хв читати
У Києві викрили співробітників правоохоронних органів, які незаконно продавали зброю та боєприпаси

Співробітники Державного бюро розслідувань викрили у Києві діяльність осіб серед правоохоронних органів, які у складі злочинної групи займалися нелегальним зберіганням та збутом вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв.

Як повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури, нелегальний бізнес організував чинний співробітник патрульної служби поліції особливого призначення Головного управління Нацполіції у м. Києві, який залучив до злочинної діяльності своїх знайомих та налагодив зв'язки з особами, які мають доступ до зброї, зокрема з працівниками правоохоронних органів та військовослужбовцями.

"Встановлено, що незаконно придбану та отриману зброю учасники злочинної групи зберігали на території гаражного кооперативу у Краматорську Донецької області. Усі домовленості про збут вогнепальної зброї та боєприпасів зазначені особи здійснювали особисто та через інтернет", - йдеться у повідомленні.

У ньому уточнюється, що під час досудового розслідування у зазначених осіб було здійснено оперативну закупівлю боєприпасів, а саме патронів калібру 7,62 загальною вартістю 10 тис. грн та передоплату за придбання зброї, боєприпасів та вибухових речовин на загальну суму понад 30 тис. грн та $1200.

"25.10.2021 двох учасників групи затримано "на гарячому", а саме працівника правоохоронного органу та цивільну особу. Під час обшуків за місцями їх проживання та в гаражних боксах правоохоронці вилучили значний обсяг зброї, бойових припасів, вибухових речовин та пристроїв", - наголошують у прокуратурі.

Там зазначають, що наразі вирішують питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання їм запобіжних заходів. Слідчі дії з кримінального провадження тривають.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА