13:32 26.10.2021

Поточна хвиля епідемії COVID-19 може тривати до початку 2022 року – KSE

2 хв читати
Поточна хвиля епідемії COVID-19 може тривати до початку 2022 року – KSE

Поточна хвиля епідемії COVID-19 в Україні може тривати до початку 2022 року, вважають експерти Київської школи економіки (KSE).

"Тривалість поточної хвилі може бути довшою за минулу. Минула хвиля тривала 72 дні, наразі вона може тривати довше, тобто може захопити і початок 2022 року", - сказав керівник центру економіки охорони здоров'я KSE Юрій Ганиченко на щотижневому онлайн-брифінгу.

Він зазначив, що середній час перебування регіону в "червоній" зоні з досвіду весняної хвилі становив 37 днів, розкид становить від 22 до 63 днів.

Водночас Ганиченко зазначив, що з "червоної" зони епіднебезпеки всі регіони можуть вийти вже на початку січня, проте "все залежатиме від того, як проявлятиме себе штам "дельта" в Україні".

Експерт зазначив, що смертність в Україні вже вийшла на пікові значення, наразі вона становить у середньому 485 осіб на добу. Водночас експерт додав, що KSE не переглядатиме своїх прогнозів щодо смертності й загальна кількість померлих від COVID-19 до кінця 2021 року становитиме 68-92 тис.

Ганиченко нагадав, що ризик смерті від COVID-19 у повністю вакцинованих зменшується в 11 разів.

За даними KSE, кількість госпіталізацій за минулий тиждень зросла на 22% порівняно з попереднім періодом і перевищує кількість виписок на третину, до цього протягом шести тижнів кількість госпіталізацій перевищувала кількість виписок наполовину.

"Навантаження на систему охорони здоров'я продовжує зростати, але меншими темпами", - сказав Ганиченко.

За оцінками KSE, резерв ліжок із киснем в Україні становить майже 20-25 тис.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА