14:37 26.10.2021

Мери, які почнуть першими реалізовувати безбар'єрність, створять найкращі умови для залучення людей та податкових надходжень - Ломакіна

2 хв читати
Мери, які почнуть першими реалізовувати безбар'єрність, створять найкращі умови для залучення людей та податкових надходжень - Ломакіна

Мери, які почнуть першими реалізовувати безбар'єрні просторові підходи у своїх містах, створять найкращі умови для залучення людей та податкових надходжень, вважає радник-уповноважений президента України з питань безбар'єрності Тетяна Ломакіна.

В ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" вона розповіла, пославшись на офіційні дані Державної служби статистики, що Україною щороку переміщується приблизно 500 тисяч українців. Водночас, згідно з профільними дослідженнями, приблизно 10-30% людей не проживають за місцем реєстрації, отже, ці дані не враховуються.

"Все це говорить про те, що люди переміщуються туди, де їм комфортніше бути, заробляти, навчатися, переміщатися містом. Тому ті мери, які на сьогодні почнуть першими застосовувати та реалізовувати безбар'єрні просторові підходи, універсальний дизайн міста, створять найкращі умови та відкриті можливості для людей, які проживають або прибувають до міста, максимально залучатимуть до своїх міст людей, відповідно, і великі податкові надходження", - зазначила Ломакіна.

За словами радника-уповноваженого президента з питань безбар'єрності, як правило, люди приїжджають до тих чи інших міст разом зі своїми сім'ями, маючи при цьому прості запити - зручне розташування дитячих садків та шкіл, можливість комфортного переміщення містом людей старшого покоління тощо.

"Саме тому на сьогодні безбар'єрність є тим правильним шляхом створення умов, що дуже допоможе містам розвиватись", - сказала вона.

Як приклад Ломакіна навела місто Славутич.

"На сьогодні це місто є лабораторією безбар'єрних рішень для України. Мер Славутича просто прийшов і сказав, що хотів би бачити своє місто повністю безбар'єрним до 2024 року. Було проведено просторовий аудит. Вони подивилися, де потрібні з'їзди, де зниження бордюрів. Після цього вони провели аналіз місць проживання людей, які найбільше потребують зняття просторових обмежень. На сьогодні у Славутичі розробляється безбар'єрний маршрут пересування людини з точки А до точки Б", - зазначила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА