14:54 26.10.2021

Генпрокурор про замах на Шефіра: Відсутність інформації про розслідування не означає, що розслідування не проводиться

2 хв читати
Генпрокурор про замах на Шефіра: Відсутність інформації про розслідування не означає, що розслідування не проводиться

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова запевняє, що спільна слідча група активно працює над встановленням всіх причетних до замаху на першого помічника президента Сергія Шефіра.

"Щодо замаху на Шефіра. Те, що ми не виходимо на брифінги, не означає, що ми не працюємо", - сказала Венедіктова журналістам у вівторок у Києві.

За її словами, справу розслідує спільна слідча група. "Справу заслуховують щотижня. Щойно у нас буде та інформація, з якою можна виходити на широку публіку, ми вийдемо. Але на місці ми не стоїмо", - запевнила генпрокурор.

Вона зазначила, що у тих випадках, коли зловмисника не було встановлено за гарячими слідами, розслідування справи затягується.

"Якщо ми не знайшли одразу того, кого притягнути до відповідальності, це не означає, що ми завершили подальше розслідування. У нас завжди є питання виконавця, посередника, організатора та замовника. І якщо правоохоронці бачать, що вони можуть "піднятися вище", вони працюють далі, не виходячи з першими перемогами", - пояснила Венедіктова.

Вона підсумувала: "У цьому випадку дуже виважений підхід. І якщо ми не виходимо (з оприлюдненням інформації - ІФ), то це не означає, що ми не працюємо. Працюємо".

Як повідомлялося, 22 вересня в Обухівському районі Київської області приблизно о 10:20 було здійснений обстріл автомобіля, в якому їхав перший помічник президента України Сергій Шефір. Було поранено його водія.

Правоохоронці розглядають три основні версії замаху: державна діяльність потерпілого, тиск на вище керівництво країни, дестабілізація політичної ситуації в нашій країні, зокрема розглядається версія за участю спецслужб іноземних країн.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомляла, що слідство розглядає понад десять версій замаху на Шефіра, дві з яких є основними.

"Щодо версій, вони були озвучені одразу ж. Коли я давала перші коментарі, сказала дуже обережно, що є дві основні версії, але ми не відкидаємо і обробляємо інші. У нас понад десяток версій, за якими ми працюємо", - сказала вона на брифінгу в Трускавці.

Крім того, Венедіктова знову спростувала інформацію про те, що цей замах міг бути постановкою.

"Щодо постановки, я це питання вирішила для себе одразу ж, оскільки це було питанням номер один, коли я про це почула 22 вересня. Саме тому я прибула подивитися на автомобіль, на водія, якого ще швидка не відвезла. У мене не було жодного сумніву, що це - не постановка... І коли ти бачиш купчастість куль, коли розумієш, що авто рухалося при цьому, яким чином йшли кулі, коли змінювалася швидкість, (...) яким чином збігається рана з отворами на дверях. Тобто це не постановка, це було зрозуміло ще 22 вересня" , - пояснила генпрокурор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА