18:18 26.10.2021

Російські найманці з півночі здійснили 7 обстрілів на Донбасі, позиції українських військових у районі Гранітного залишилися незмінними - штаб ООС

3 хв читати
Російські найманці з півночі здійснили 7 обстрілів на Донбасі, позиції українських військових у районі Гранітного залишилися незмінними - штаб ООС

Російські найманці сім разів порушили режим припинення вогню в районі проведення Операції об'єднаних сил від початку доби сил станом на 17:00 26 жовтня, чотири з яких - із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння, повідомляється на сторінці Операції об'єднаних сил у Facebook.

"Унаслідок ворожих дій один військовослужбовець об'єднаних сил дістав поранення, несумісне з життям, ще один зазнав поранення… Наші захисники відкривали вогонь у відповідь і змусили противника припинити обстріли, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння", - йдеться у повідомленні.

Згідно зі зведенням, три з семи обстрілів припали на район сел. Гранітне Волноваського району Донецької області. Також було обстріляно розташоване неподалік Гранітного с. Павлополь, с. Новозванівку Попаснянського району Луганської області, с. Кримське Новоайдарського району, с.Троїцьке Ясинуватського району Донецької області.

Під час обстрілів противник використав артилерію калібру 122 мм, автоматичні станкові гранатомети та великокаліберні кулемети, протитанковий ракетний комплекс, а також задіяв безпілотний літальний апарат, за допомогою якого скинули постріли ВОГ-17.

У штабі ООС наголошують: "Завдяки зусиллям українських воїнів рубежі наших підрозділів залишилися незмінними".

Пізніше у штабі уточнили, що українські військовослужбовці не займали міжпозиційного простору на тимчасово окупованих територіях Донецької області в районі с. Гранітне.

"Командування об’єднаних сил заявляє, що ця інформація є неправдивою. Це чергова спроба незаконних збройних формувань РФ дискредитувати та звинуватити Україну в порушенні лінії розмежування. Натомість саме на цій ділянці іррегулярні збройні формування РФ на території ОРДЛО, порушуючи режим всеосяжного припинення вогню, відкривали вогонь із забороненого Мінськими домовленостями озброєння", - наголошується у повідомленні.

"Військовослужбовці об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації. Позиції українських військових залишаються незмінними", - додали в штабі ООС.

Раніше російські ЗМІ повідомили, що Збройні сили України нібито повернули контроль над селом Старомар'ївка. Старомаріївку від підконтрольного Києву села Гранітного відокремлює річка Кальміус. За інформацією соцмереж, села з'єднує пішохідний міст, і жителі Старомар'ївки, а їх близько 150, ходять до магазину та лікарні, а діти - до школи у Гранітному.

Як повідомлялося, про загибель українського військового та поранення ще одного раніше повідомили на сторінці 93-ї Окремої механізованої бригади "Холодний Яр" у соцмережі Facebook. "Після надання першої медичної допомоги пораненого транспортували до лікувального закладу. Стан здоров'я військовослужбовця задовільний", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу в Донецькій обласній прокуратурі повідомили, що шість житлових будинків було пошкоджено у селищі Гранітне Волноваського району Донецької області внаслідок мінометного обстрілу з боку російських найманців у вівторок уранці. Було відкрито кримінальне провадження.

"26 жовтня 2021 року близько 10:10 представники незаконних збройних формувань РФ здійснили мінометний обстріл селища Гранітне Волноваського району... Постраждалих серед цивільного населення немає. Обстріл мирного селища окупаційним контингентом Росії триває", - розповіли у прокуратурі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА