20:51 26.10.2021

У Рівненській області за фінансування уряду Данії та підтримки МОП відкрили сучасний центр підготовки автослюсарів

2 хв читати
У Рівненській області за фінансування уряду Данії та підтримки МОП відкрили сучасний центр підготовки автослюсарів

У м. Сарни Рівненської області розпочав роботу Центр технологій на автомобільному транспорті "Північ", створений на базі Вищого професійного училища №22. Центр було створено коштом, наданим урядом Данії, за підтримки Міжнародної організації праці (МОП), повідомляє прес-служба представництва ООН в Україні.

Зазначається, що в тренінговому центрі проходитимуть підготовку фахівці з професій, що широко затребувані в галузі: "Готувальник кузовів" і "Майстер з діагностики і налагодження електронного обладнання автомобільних засобів".

"Дякую за підтримку уряду Данії та Міжнародній організації праці. Завдяки їм учні закладу зможуть отримувати практичні навички на новітньому устаткуванні. Цей заклад є продовженням нашої філософії підняття рейтингу професійної професії. Адже економіку області створюють саме робітничі професії. Зараз 41% учнів обирають професійну освіту. Це найвищий показник в Україні", - наголосив голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Коваль на урочистому відкритті центру.

Як зазначається у повідомленні, Міжнародна організація праці закупила обладнання для центру на суму 3 млн. грн ($110 тис.). Вища професійна школа № 22 інвестувала у створення центру близько 800 тис.грн, Сарненська міськрада – 500 тис. грн.

Серед обладнання, придбаного МОП - газоаналізатори, установки для перевірки свічок запалювання, димогенератори, балансувальні повернення, шиномонтажні стенди, діагностичні сканери, дископравні верстати, прилади для вирівнювання світла фар, стенди для діагностики форсунок та інша техніка, необхідна для навчання автослюсарів і автомеханіків.

Керівник проекту МОП, який підтримав відкриття центру, старший технічний радник Джемал Ходжич розповів, що відкриття центру здійснюється у рамках діяльності місцевого партнерства зайнятості, ініційованого МОП. Така ініціатива має на меті підтримати місцеві ринки праці та планується до затвердження Міністерством економіки України на національному рівні найближчим часом.

"Це, власне, майбутнє для України – коли місцеві зацікавлені сторони поєднують свої зусилля для вирішення проблем на місцевому ринку праці. Звичайно, для вирішення освітніх проблем місцевим навчальним закладам слід оновлювати освітні програми та навчати навичкам, які відповідають потребам роботодавців на цьому ринку праці", – зазначив Ходжич.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА