10:31 27.10.2021

Тести на COVID-19 удень точніші, ніж уночі, - дослідження

1 хв читати
Тести на COVID-19 удень точніші, ніж уночі, - дослідження

Учені Університету Вандербільта (США) встановили, що точність тесту на COVID-19 залежить від часу доби, коли він був зроблений, ідеться в повідомленні університету.

"Вони виявили, що ймовірність отримання точного позитивного результату тесту в людей удвічі вища, якщо вони тестувалися у середині дня, порівняно з тестуванням уночі", - йдеться у повідомленні.

Отримані дані підтверджують гіпотезу про те, що коронавірус діє в організмі по-різному залежно від природного циркадного ритму: вдень інфіковані клітини виділяють вірусні частки активніше, а після 8 години вечора вірусне навантаження зменшується.

"Проходження тесту на COVID-19 в оптимальну пору доби підвищує чутливість тесту й допоможе нам бути точними в діагностиці людей, які можуть бути інфіковані, але чиє захворювання має безсимптомний перебіг", - зазначає професор біологічних наук Університету Вандербільта Карл Джонсон.

Крім того, якщо пацієнти звертаються по медичну допомогу в середині дня, на піку виділення вірусу, це може відіграти певну роль у збільшенні поширення вірусу в лікарнях і загалом у спільноті.

Як повідомлялося, раніше вчені з Женевського університету (UNIGE) у Швейцарії та Університету Людвіга-Максиміліана (LMU) у Німеччині також встановили, що активність імунної системи залежить від часу доби. У зв'язку з цим вони дійшли висновку, що оптимальним часом для вакцинації людини є ранок – час після пробудження, коли в людей імунітет є найактивнішим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА