11:04 27.10.2021

Україна запропонувала Польщі здійснити аудит роботи пунктів пропуску на кордоні

2 хв читати
Україна запропонувала Польщі здійснити аудит роботи пунктів пропуску на кордоні

Україна запропонувала виконати незалежний міжнародний аудит роботи пунктів пропуску на українсько-польському державному кордоні.

Як повідомляє Міністерство інфраструктури України на своїй сторінці у Facebook у середу, таку пропозицію було висунуто під час двосторонньої зустрічі глави відомства Олександра Кубракова та міністра інфраструктури Польщі Анджея Адамчика у Варшаві.

У фокусі зустрічі було розв’язання проблеми з дозволами на здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень, а також конкретні проекти з розвитку пасажирських і вантажних перевезень між Україною та Польщею.

За словами Кубракова, польська сторона наполягає на тому, що питання надання дозволів безпосередньо залежить від покращення ситуації з чергами на українсько-польському кордоні. Проте, як зазначив він, проблеми з чергами спостерігаються з двох сторін, що можуть підтвердити й українські перевізники.

"Щоб вийти з цієї ситуації, ми запропонували провести незалежний міжнародний аудит роботи прикордонних і митних служб, виявлення вузьких місць, а за результатами проведеного аудиту прийняти відповідні спільні рішення, які покращать ситуацію на кордоні. Також ми наразі працюємо над низкою проектів, спрямованих на покращення логістичних і транспортних умов для перевізників і пасажирів в Україні. Зокрема, йдеться про нові дороги на кордонах, налагодження залізничного сполучення, а також про модернізацію пунктів пропуску", - зазначив Олександр Кубраков.

Сторони домовилися про наступну зустріч двох міністрів уже найближчим часом у пункті пропуску на українсько-польському кордоні. До цього планується зустріч заступників міністрів інфраструктури України та Польщі за участю адміністрації Державної прикордонної служби України, Державної митної служби України та Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів, а також відповідних служб із боку Польщі.

Говорячи про проекти на кордонах із Польщею, в Мінінфраструктури уточнюють, що, зокрема, йдеться про розвиток пунктів пропуску (початок будівництва в КПП "Шегині", початок будівництва пасажирської ділянки в КПП "Краківець", облаштування сервісної зони перед КПП "Ягодин"); дорожні проекти (розвиток маршруту Краківець-Львів, дороги Київ-Ковель-Ягодин - від кордону до м. Ковеля до категорії 1а, завершено капремонти на 59 км доріг до кордону в рамках "польського кредиту"); залізничні проекти (початок будівництва залізничної колії з Польщі до Трускавця та запуск швидкісного залізничного сполучення Київ-Варшава).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА