12:44 27.10.2021

Тимошенко закликає скликати РНБО щодо ситуації з COVID-19

2 хв читати
Тимошенко закликає скликати РНБО щодо ситуації з COVID-19

Лідер партії "Батьківщина" та однойменної фракції у парламенті Юлія Тимошенко висловлюється за негайне проведення Ради національної безпеки та оборони щодо ситуації з COVID-19 в Україні.

"Цей той випадок, коли не для піар-шуму, не для шоу, а для реальної справи треба скликати негайно засідання РНБО. Рада національної безпеки і оборони має включитися в цю ситуацію і подивитися, що люди без допомоги, без безоплатних тестів... ліків, що лікарні без необхідних медичних препаратів і без кисню, що медики без заробітної плати… що смертність у нас (від COVID-19 – ІФ) найвища у Європі й третя у світі", - сказала Тимошенко на прес-конференції у середу в Києві.

На думку Тимошенко, РНБО має знайти рішення для безперебійного забезпечення киснем ковідних лікарень та відділень.

"Треба проаналізувати всі технологічні можливості, як Україні негайно почати виробляти свій власний кисень. Якщо дві міжнародних групи закрили кисневе виробництво, то це якраз той випадок, коли примусово вони мають бути відкриті та запущені. Примусово! А не давати людям гинути від вашої нездатності керувати країною", - наголосила вона.

Лідер "Батьківщини" також вважає, що РНБО має проаналізувати постанову, ухвалену Верховною Радою, в якій рекомендовано створити національний штаб із протидії COVID-19 на чолі з президентом.

"У нас за Конституцією парламентсько-президентська форма правління, виконуйте рішення Верховної Ради", - зазначила Тимошенко.

За її словами, треба на найвищий рівень піднімати організацію захисту людей від смертельної небезпеки COVID.

Вона нагадала, що постанова парламенту, яка передбачала, зокрема, створення "гарячої телефонної лінії", мобільних бригад, які робитимуть тестування вдома, забезпечення громадян безоплатними тестами та ліками проти COVID, 300% надбавку до окладу лікарям, які працюють з ковід-пацієнтами, та страховку медикам, досі не виконана.

Постанову №4228 про заходи щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби Верховна Рада ухвалила 20 жовтня 2020 року.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА