12:22 27.10.2021

Рівень довіри до Держприкордонслужби найвищий у секторі громадської безпеки та верховенства права - опитування

2 хв читати
Рівень довіри до Держприкордонслужби найвищий у секторі громадської безпеки та верховенства права - опитування

Довіра до Державної прикордонної служби України найвища в секторах громадської безпеки та верховенства права, свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного на замовлення Консультативної місії ЄС в Україні.

"Цьогорічне опитування засвідчило, що Державна прикордонна служба системно демонструє високий рівень довіри громадськості. Зокрема, 54% респондентів вважають, що прикордонне відомство є інституцією, яка діє в інтересах суспільства і є ефективною. Ще більше опитаних (56%) упевнені, що прикордонники діють в інтересах суспільства, і 74% респондентів переконані, що Державна прикордонна служба України здатна захищати кордони держави", - йдеться в повідомленні на сайті Держприкордонслужби в середу.

Згідно з повідомленням, такі соцдослідження проводяться з 2015 року, і в 2015 році рівень довіри громадськості до прикордонників становив 37%. "Цей показник значно зріс за минулі два роки - з 41% у 2019 році до 54% на сьогодні. Цього року дедалі більше респондентів побачили позитивні зміни в діяльності Держприкордонслужби України", - звернули увагу у відомстві.

Як свідчить опитування, найбільш пріоритетними реформами в Україні залишається боротьба з корупцією, охорона здоров'я, подолання економічної кризи, пенсійна реформа, судова й освітня реформи.

Дослідження проводилося з 1 по 19 вересня 2021 року. До нього було залучено 2727 респондентів (зокрема 410 – у Донецькій області та 409 – у Луганській області).

Консультативна місія ЄС в Україні - невиконавча місія ЄС із надання допомоги українській владі у реформі сектора громадської безпеки за допомогою стратегічних консультацій і підтримки практичних конкретних заходів у реформі на основі стандартів ЄС, міжнародних принципів управління та прав людини. За підтримки міжнародних партнерів Держприкордонслужба послідовно впроваджує систему стратегічних комунікацій, що є одним із показників відповідності стандартам країн НАТО і ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА