12:58 27.10.2021

Турчинов закликав українців долучитися до збору коштів на заставу для генерала Павловського

2 хв читати
Турчинов закликав українців долучитися до збору коштів на заставу для генерала Павловського

Екс-секретар Ради національної безпеки і оборони України у 2014-2019 роках, керівник Центрального штабу партії "Європейська солідарність" Олександр Турчинов закликав громадян України приєднатися до збору коштів для внесення визначеної судом застави для екс-заступника міністра оборони України Ігоря Павловського.

"Павловському, який мешкає з родиною в орендованій квартирі, виставили суму застави за сфабрикованою справою півмільярда, яку "поблажливо" через три місяці зменшили до 18 млн. У ветерана війни, який отримав інвалідність під час бойових дій, немає таких коштів. Але я вірю, що ми можемо їх зібрати. Я вже зробив перерахунок на викуп Павловського і прошу всіх, хто з ним воював, кого він захищав у 2014 році, по можливості, підтримати генерала", - написав Турчинов у Facebook у середу.

За його словами, збір коштів організувала громадська організація "Справа громад".

Турчинов також зазначив, що високу суму застави для Павловського визначено "в той час, коли київські суди випускають за копійчані застави або і взагалі без них – корупціонерів, зрадників та заколотників", і назвав генерала "заручником у "зеленого" режиму".

Як повідомлялося, Печерський райсуд Києва 12 липня обрав запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави в 475 млн грн Павловському у справі про постачання військової техніки низької якості. В Державному бюро розслідувань наголосили, що суд обрав запобіжний захід уже четвертому підозрюваному у справі. 29 вересня Апеляційний суд відхилив скаргу захисників Павловського та залишив його під вартою з альтернативою застави майже 40 млн грн.

Раніше ДБР повідомило про підозру чиновникам "Кузні на Рибальському" (Київ) і Міноборони, зокрема Павловському, через постачання військової техніки низької якості. "Голова правління "Кузні на Рибальському" підмовив заступника міністра оборони України укласти державний контракт саме з його підприємством. Представник міністерства дав вказівку підлеглим керівникам одного з департаментів Міноборони безперешкодно укласти державний контракт на будівництво катерів саме із зазначеним ПрАТ", - повідомив начальник слідчого відділу ДБР Олег Гриняк.

Крім того, за даними ДБР, було здійснено закупівлю для потреб ЗСУ санітарних автомобілів виробництва "Богдан Моторс", які не відповідають встановленим вимогам і не можуть використовуватися у Збройних силах.

Сума збитків за двома епізодами, за даними слідства, становить понад 475 млн грн.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА