14:37 27.10.2021

Денісова: Сподіваємося, що нашому лікареві грузинська влада дозволить зустрітися із Саакашвілі

2 хв читати
Денісова: Сподіваємося, що нашому лікареві грузинська влада дозволить зустрітися із Саакашвілі

Стан здоров'я екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі у в'язниці погіршився, заявила в середу журналістам уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, яка відвідала його.

"Саакашвілі щодня слабшає. За час перебування в ув'язненні у нього були чотири кризові ситуації. Мінімальна медична допомога в Руставській в'язниці йому надається, але серйозну допомогу пенітенціарний заклад надати не зможе. Саакашвілі проти госпіталізації до тюремної лікарні. Він каже, що це не буде безпечним для нього", - повідомила Денісова.

Омбудсмен зазначила, що звернеться до приватного медичного центру для того, щоб у разі необхідності Саакашвілі отримав кваліфіковану допомогу.

"Є договір зі спеціальною пенітенціарною службою Міністерства юстиції Грузії з таким медичним центром як Vivamedi, щоб перевезли, у разі необхідності, якщо така необхідність настане, Саакашвілі саме до цього центру для надання йому такої допомоги. Ми знаємо, що майже 600 громадянам, які були засуджені, таку допомогу було надано саме в цьому центрі", - розповіла Денісова.

Омбудсмен також наголосила, що Саакашвілі висловився проти примусового годування, і нагадала, що незважаючи на наявний у Грузії протокол про можливість примусового годування за рішенням лікаря, згідно з рішенням Європейського суду з прав людини, примусове годування є порушенням ст. 3 (заборона тортур) європейської Конвенції про захист прав людини і основних свобод.

За її словами, за станом здоров'я Саакашвілі з четверга стежитиме лікар-реаніматолог. "Ми сподіваємося, що нашому лікареві грузинська влада дозволить зустрітися із Саакашвілі", - сказала Денісова.

Громадянин України Саакашвілі прибув до Грузії 29 вересня, 1 жовтня його затримали у Тбілісі. Наразі Саакашвілі перебуває у в'язниці в місті Руставі. В Грузії Саакашвілі проходить у кількох кримінальних справах. Він вважає незаконним своє затримання, а обвинувачення - сфальсифікованими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА