13:42 27.10.2021

Апеляційна палата ВАКС конфіскувала активи нардепа Киви на 1,25 млн грн

2 хв читати
Апеляційна палата ВАКС конфіскувала активи нардепа Киви на 1,25 млн грн

Судді Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду підтвердили рішення суду першої інстанції, яким у народного депутата (фракція "Опозиційна платформа – За життя") конфіскували 1,25 млн грн як необґрунтований актив від нібито оренди жомової ями, повідомляє Центр протидії корупції.

"Сьогодні адвокати зробили несподіваний хід. Вони стверджували, що яма - то не зовсім яма, бо під нею нібито є ціла нафтобаза (резервуари для нафтопродуктів) і тому ціна оренди була така дорога. Вони просили поновити судове слідство, витребувати проект нафтобази, допитати свідка і провести експертизу. Адвокати також заявили, що вартість ями в кілька десятків разів вища через підземне сховище", - зазначено в повідомленні ЦПК у Telegram-каналі.

Суд залишив клопотання без задоволення і залишив у силі рішення ВАКС від 13 серпня 2021 року Про цивільну конфіскацію необґрунтованих активів.

Зазначається, що це перший мільйон, який Україна отримає до бюджету за допомогою інструменту цивільної конфіскації необґрунтованих активів.

Як повідомлялося, з позовом про конфіскацію до суду в травні 2021 року звернулися прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Зазначалося, що САП за сприяння НАЗК і НАБУ виявила факт отримання нардепом Іллею Кивою необґрунтованого активу. Було встановлено, що нардеп, незважаючи на те, що не є власником об'єктів нерухомості (жомова яма) і не маючи правомочностей щодо володіння, користування та розпорядження ним, передав вищезазначене майно в оренду суб'єкту господарювання з ознаками фіктивності.

За оренду нерухомості нардеп протиправно отримав 1 млн 242 236 грн. Ще 10 тис. грн були зараховані на банківський рахунок депутата як комісійні доходи за здійснення безготівкових банківських операцій.

13 серпня ВАКС постановив стягнути необґрунтовані активи в дохід держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА