15:46 27.10.2021

СБУ викрила привласнення 20 млн грн на модернізації Дністровської ГАЕС

1 хв читати
СБУ викрила привласнення 20 млн грн на модернізації Дністровської ГАЕС

Служба безпеки України викрила корупційну схему під час будівельно-монтажних робіт на Дністровській ГАЕС, яка за попередніми оцінками завдала збитків держбюджету на понад 20 млн грн.

"Як свідчить наявна інформація, організаторами угоди були керівництво ПрАТ "Укргідроенерго" і фактичні власники консорціуму "Укргідроенергобуд", - повідомляє прес-центр СБУ.

За даними слідства, зловмисники розподілили ролі й разом із представниками залучених субпідрядних компаній привласнювали державні кошти в особливо великих розмірах.

Схема почала працювати ще на стадії тендеру, коли виконавця робіт обирали на майданчику публічних закупівель. Розкрадання коштів відбувалося за рахунок завищення обсягів і вартості робіт. Усе це - з двох великих договорів, виділених на модернізацію Дністровської ГАЕС. Їх загальна сума 5,3 млрд грн.

Згідно з податковим дослідженням, унаслідок протиправних дій державі завдано матеріальних збитків на суму понад 20 млн грн.

Задля отримання доказів правоохоронці здійснили серію обшуків за адресами офісних приміщень та домашніми адресами фігурантів. У результаті виявлено первинну бухгалтерську документацію, договори, чорнові записи, комп'ютерну техніку з "чорною" бухгалтерією, які в подальшому будуть вилучені.

Відбуваються слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх причетних до протиправної діяльності осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА