16:08 27.10.2021

Суд призупинив розгляд касації ПриватБанку на рішення про припинення кредитних зобов'язань НЗФ до розгляду аналогічної справи Великою палатою

2 хв читати
Суд призупинив розгляд касації ПриватБанку на рішення про припинення кредитних зобов'язань НЗФ до розгляду аналогічної справи Великою палатою

Верховний Суд призупинив розгляд касаційної скарги ПриватБанку (Київ) на рішення судів попередніх інстанцій про визнання припиненими зобов'язань АТ "Нікопольський завод феросплавів" (НЗФ, Дніпропетровська обл.) щодо одного з кредитних договорів перед банком до розгляду аналогічної справи Великою палатою.

"Рішення про призупинення ухвалено, незважаючи на те, що Велика палата Верховного Суду ще не вирішувала, брати до розгляду справу №910/14224/20 чи ні, — за законом вона може повернути справу назад до Касаційного господарського суду", – повідомила прес-служба банку в середу.

Як повідомлялося, Господарський суд Києва 22 січня 2021 року визнав припиненими всі зобов'язання НЗФ.

ПриватБанк подав до Канцлерського суду штату Делавер позов, в якому вказує на порушення НЗФ своїх договірних зобов'язань за кредитним договором, зокрема в частині використання кредитних коштів на цілі, що суперечать умовам видачі, тобто не для фінансування поточної діяльності підприємства.

Окрім цього, в "американському" позові, згідно з текстом рішення суду, стверджується, що НЗФ причетний до відмивання коштів і протиправної рециркуляції кредитів, що передбачало, зокрема, погашення заборгованості за кредитним договором за рахунок коштів за іншими кредитними договорами.

НЗФ, у свою чергу, зазначає, що оскільки будь-які зобов'язання між ним і ПриватБанком, визначені кредитним договором, були припинені шляхом виконання, банк не має жодних підстав для невизнання права позивача на припинення зобов'язання.

ПриватБанк зазначав, що його звернення до американського суду не привело до невизнання, до порушення чи оскарження прав НЗФ, і, відповідно, в останнього немає жодних передумов і підстав звертатися з позовною заявою про визнання припиненими зобов'язань за кредитним договором, проте Госпсуд Києва став на бік позивача.

Верховний Суд 19 жовтня 2021 року передав на розгляд Великої палати касаційну скаргу ПриватБанку (Київ) на рішення судів попередніх інстанцій про визнання припиненими зобов'язань АТ "Нікопольський завод феросплавів" (НЗФ, Дніпропетровська обл.) щодо одного з кредитних договорів перед банком.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗЕЛЕНСЬКИЙ ПІДПИСАВ ЗАКОН ПРО МОБІЛІЗАЦІЮ - САЙТ ВР

"Нова пошта" планує у 2024р. розширити покриття в Чехії до шести міст

Помер письменник і публіцист Дмитро Капранов

У ЄС не проводять паралелей між захистом Ізраїлю від ракет Ірану із ситуацією в Україні

Виплату 70 тис. військовим "на нулі" може бути покрито коштом податків і ОВДП - Гетманцев

У російському Брянську вночі були знеструмлені відразу кілька військових і промислових об'єктів - ГУР

Росіяни завдали авіаудару по Бериславу, постраждали 15 осіб - голова ОВА

ТЧХУ допомагає евакуювати маломобільних громадян із прифронтових районів Харківщини

РФ намагається збалансувати ризик для своїх заводів, на яких працюють цивільні, на користь збереження уваги до лінії фронту - британська розвідка

Саудівська Аравія передала ВПП ООН $10 млн на продовольчу допомогу українцям

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА