19:35 27.10.2021

Суд 3 листопада розгляне апеляцію Азарова на рішення про його заочний арешт у справі про держзраду

2 хв читати
Суд 3 листопада розгляне апеляцію Азарова на рішення про його заочний арешт у справі про держзраду

Київський апеляційний суд призначив дату судового розгляду апеляційної скарги у кримінальному провадженні щодо колишнього прем'єр-міністра України, підозрюваного у вчиненні державної зради за попередньою змовою групою осіб, повідомляє прес-служба суду.

"Розгляд апеляційної скарги сторони захисту, поданої на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду Києва від 20 жовтня 2021 року, якою заочно обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного А., призначено на 3 листопада 2021 року (15 год 35 хв)", - йдеться у повідомленні на сторінці у Facebook.

Відповідно до вимог КПК України автоматизованою системою документообігу суду визначено склад суду: суддя-доповідач В. В. Мельник, судді Т. В. Фрич, Ю. М. Слива.

Як випливає з інформації суду, йдеться про Миколу Азарова.

Як повідомлялося, 20 жовтня Печерський районний суд Києва заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому прем'єр-міністру України Миколі Азарову, підозрюваному у вчиненні державної зради за попередньою змовою групою осіб.

За даними слідства, Азаров, діючи спільно та за попередньою змовою з колишнім президентом України Віктором Януковичем, на порушення Конституції та закону України "Про міжнародні договори України" підписав розпорядження про схвалення "Харківських угод" на користь РФ, якими було продовжено на 25 років термін перебування Чорноморського флоту РФ на території України.

Запобіжний захід екс-прем'єру обрано в кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада за попередньою змовою групою осіб).

У ДБР зазначають, що Азаров, повністю розуміючи наслідки підписання цієї угоди для України, свідомо забезпечив візування та погодження її проекту уповноваженими посадовими особами й у такий спосіб "сприяв реалізації інтересів РФ під час усіх стадій погодження проекту угоди та її імплементації".

У відомстві також наголосили, що притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення державної зради не має строків давності, і нагадали, що в січні ДБР уже повідомило про підозру у вчиненні державної зради Януковичу (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА