21:05 27.10.2021

Членство Судану в Афросоюзі призупинено через військовий переворот у країні

1 хв читати
Членство Судану в Афросоюзі призупинено через військовий переворот у країні

Африканський союз призупинив членство Судану в цій міжнародній організації доти, доки в країні не буде відновлено цивільне правління, повідомляють у середу західні ЗМІ.

У керівництві Африканського союзу рішуче засудили захоплення влади, назвавши його неконституційним, і усунули Судан від будь-якої участі у роботі організації "до ефективного відновлення влади громадянського перехідного уряду".

Африканський союз уже припиняв членство Судану у червні 2019 року, коли в країні пройшли багатотисячні демонстрації з вимогою до військових передати владу цивільному уряду.

Суданські військові в ніч на понеділок затримали низку міністрів перехідного уряду, зокрема тимчасового прем'єр-міністра Абдаллу Гамдока. Наразі він перебуває у себе вдома, місцезнаходження інших представників влади невідоме.

Генерал суданської армії Абдель Фаттах аль-Бурхан у зверненні до народу країни заявив про введення в країні режиму надзвичайного стану, розпуск кабінету міністрів і суверенної ради, та про намір сформувати відповідальний уряд.

За його словами, армію втрутитися у ситуацію змусили нещодавні тертя між політичними силами у країні.

У відповідь на заклик Гамдока виступити із мирними протестами на вулицях столиці країни Хартума розпочалися протестні акції. Коли протестувальники спробували наблизитися до штаб-квартири суданської армії, військові відкрили вогонь – є жертви і постраждалі.

З серпня 2019 року Суданом керувала перехідна військово-цивільна адміністрація.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА