07:29 28.10.2021

Запуск ракети компанії Astra з апаратом Космічних сил США перенесений на 5 листопада

2 хв читати
Запуск ракети компанії Astra з апаратом Космічних сил США перенесений на 5 листопада

Запуск ракети-носія Rocket 3.2 з експериментальним апаратом на користь Космічних сил США перенесено на 5 листопада, повідомила компанія-розробник Astra Space.

Причиною є незавершеність планових ремонтних робіт на Тихоокеанському космічному комплексі на острові Кад’як (штат Аляска), звідки планується запуск.

Це має бути вже друга спроба компанії Astra Space вивести на орбіту апарат космічних сил США. Наприкінці серпня запуск закінчився невдачею через проблеми з двигунами під час польоту.

Американський космічний стартап Astra Space, який розпочав випробування своїх легких носіїв у 2018 році, поки що не здійснив жодного повністю успішного запуску. Усі вони були або невдалими, або частково вдалими.

Носій Rocket 3.2 є двоступінчастою ракетою з п'ятьма двигунами. Він має виводити на 500-кілометрову сонячно-синхронну орбіту до 150 кг корисного навантаження. Довжина ракети складає загалом 11,6 м і може транспортуватись у контейнері на будь-який стартовий комплекс.

За словами генерального директора компанії Кріса Кемпа, висока економічність ракети може дозволити Astra зайняти серйозні конкурентні позиції на ринку космічних запусків. За твердженням компанії, її ракета буде найбільш простим і найбільш технологічним носієм у світі. Вартість одного старту становить близько $2,5 млн. Для порівняння: запуск ракети важкого класу Falcon 9 компанії SpaceX оцінюється у понад $60 млн.

Компанія Astra брала участь у конкурсі Агентства перспективних дослідницьких проектів у галузі оборони (DARPA) Міноборони США щодо створення легкого носія для виконання термінового виведення на орбіту вантажу, який замовляється Пентагоном, як мінімум, за три-чотири доби до старту.

"Ми прагнемо отримати можливість запускати корисне навантаження на орбіту в дуже короткі терміни, без попереднього повідомлення про корисне навантаження, орбіти або місця запуску", - сказав тоді Тод Майстер, менеджер відділу з тактичних технологій програми DARPA Launch Challenge.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА