10:15 28.10.2021

У деяких містах на північному сході Китаю через загрозу COVID-19 посилюють обмеження

1 хв читати
У деяких містах на північному сході Китаю через загрозу COVID-19 посилюють обмеження

Влада низки міст на північному сході Китаю почала посилювати обмежувальні заходи у зв'язку зі спалахом COVID-19, що зачепив переважно північ країни, повідомляє у четвер видання The Guardian.

За офіційними даними, за минулу добу в Китаї виявили 23 місцеві випадки COVID-19 із клінічними симптомами, а за попередній період - 50. Загалом із 17 жовтня, коли в країні було зафіксовано новий спалах COVID-19, було діагностовано 270 випадків захворювання.

У результаті на північному сході Китаю влада вдалася до обмежень поїздок населення та зборів у громадських місцях, у деяких місцях оголошено "передвоєнний" режим контролю над епідеміологічною ситуацією.

У Хейхе з населенням 1,3 млн осіб призупинено промислове виробництво та ділову активність за винятком найважливіших галузей. Адміністрація заборонила в'їзд та виїзд із міських районів без поважних причин, зупинила автобусне сполучення та рух таксі. Також призупинено авіасполучення з Хейхе та частково залізничне.

Утім, поки що неясно, як COVID-19 потрапив до Хейхе, і чи пов'язані його випадки тут з іншими осередками хвороби в країні.

The Guardian нагадує, що Китай залишається однією з небагатьох країн світу, яка дотримується політики "нульової толерантності" до COVID-19. При цьому на початку наступного року в Пекіні мають відбутися 24-ті зимові Олімпійські ігри: до їх відкриття 4 лютого 2022 року залишилося менше ста днів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА