16:11 28.10.2021

Права іноземців та осіб без громадянства, які хочуть служити у ЗСУ, буде унормовано – Таран

2 хв читати
Права іноземців та осіб без громадянства, які хочуть служити у ЗСУ, буде унормовано – Таран

Уряд підтримав внесення змін до Положення про проходження військової служби у Збройних силах України іноземцями та особами без громадянства, яке введене в дію відповідним указом президента України, повідомляє Міністерство оборони України.

"Тепер очікуємо підтримки змін президентом. Питання проходження військової служби іноземцями та особами без громадянства важливе та дає змогу значно підвищити соціальні гарантії у Збройних силах України. Після введення в дію змін указ унормує права іноземців та осіб, що не мають громадянства, проте бажають служити у Збройних силах нашої країни", - наголосив міністр оборони України Андрій Таран.

Зокрема, документом передбачено можливість зазначеним особам продовжувати контракт від одного до десяти років. Іноземцям та особам без громадянства, що вступили на військову службу, не маючи при цьому військових звань, присвоюється початкове військове звання "рекрут".

Усі подальші військові звання таким військовослужбовцям зможуть присвоювати до "майстер-сержанта" та "головного майстер-сержанта".

Крім того, чергове військове звання може бути присвоєно достроково в порядку заохочення, проте один раз на весь термін військової служби не раніше закінчення половини встановленого терміну вислуги в попередньому військовому званні та за умови проходження військової служби на посаді, за якою військове звання відповідає черговому військовому званню або вище.

Змінами також передбачено присвоєння військового звання посмертно військовослужбовцям, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, незалежно від посад та терміну вислуги у військовому званні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА