16:50 28.10.2021

МЗС Польщі продовжило контракт із візовим оператором в Україні

2 хв читати
МЗС Польщі продовжило контракт із візовим оператором в Україні

Міністерство закордонних справ Польщі до завершення тендерного відбору щодо визначення візового оператора уклало проміжний договір терміном на шість місяців із VFS Global, яке й раніше надавало відповідні послуги, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" народний депутат Юрій Камельчук із посиланням на відповідь МЗС України.

"З огляду на тривання тендерної процедури з вибору візового оператора на період визначення переможця польська сторона уклала проміжну угоду терміном на шість місяців із компанією VFS Global, яка раніше надавала відповідні послуги", - йдеться у відповіді на запит народного депутата.

У документі наголошується, що "під час зустрічей МЗС із дипломатами посольства Республіки Польща в Україні та представниками польського зовнішньополітичного відомства українська сторона звернула увагу на важливість забезпечення безперервності та належної якості діяльності візових центрів в Україні для оформлення віз українським громадянам".

Згідно з отриманими запевненнями від польської сторони є чітке розуміння особливої важливості забезпечення належної та безперебійної роботи дипломатичних та консульських установ Польщі в Україні за візовим напрямом.

Польська сторона також запевнила, що відбір компанії з надання послуг на території України для приймання заявок на оформлення віз відбувається у суворій відповідності із законодавством Польщі та ЄС, він спрямований на покращення рівня послуг українським громадянам.

Водночас МЗС України продовжує моніторити цю ситуацію й у разі порушення прав та законних інтересів громадян України забезпечить оперативне та ефективне реагування, запевнили в українському зовнішньополітичному відомстві.

За словами Камельчука, державна політика має бути спрямована на забезпечення гідної оплати та умов праці українських громадян у своїй країні. Водночас українці, які вирішили працювати за кордоном, мають бути впевнені: держава захищає їхні права та інтереси.

Як повідомлялося, посольство Польщі у грудні 2020 року оголосило тендер на вибір візового оператора в Україні. У червні 2021 року переможцем названо консорціум Personnel Service (Польща) – TLScontact (група Teleperformance Франція).

Кілька учасників тендера оскаржили його в Національній апеляційній палаті Польщі, яка в серпні вирішила перерахувати бали. 30 вересня посольство Польщі назвало переможцем грецьку компанію Global Visa Center World. Ці результати також оскаржено у Національній апеляційній палаті Польщі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА